Seat Cordoba: Koppeling Cordoba Vario TDI

Bouwjaar: 2000

Wie weet of er iets af te stellen valt aan de koppeling van een Cordoba Vario TDI van Mei 2000?
De auto schakelt de laatste tijd wat stroever en ik moet de koppeling echt helemaal tot op de bodem trappen wil ik hem in zijn versnelling krijgen. Kan ik nog wat stellen, en zo ja, hoe, of moet ik de koppeling + drukgroep nu vervangen?

Ricardo9622

Geplaatst door Ricardo9622 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

zal waarschijnlijk het laatste worden ben ik bang.
als je mazzel hebt dan is de auto uitgerust met een koppelingskabel, welke nog wat te stellen valt... heb je 'pech' dan heb je er een met hydrolische koppeling.. en daar valt niets aan te stellen.

alvast veel suc6

steenhuispeter (0), 18 jaar geleden

Dit heb ik ook gehad met mijn Seat Toledo 1.9 tdi, bij mij lag het toen aan de drukgroep, die hebben ze toen kompleet vervangen. Voor mij waren de kosten toen ongeveer ¤ 600,--. Succes

Ricardo9622 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik vrees dat ik ook aan een vervanging van de koppeling + drukgroep toe ben. Hij schakelt steeds moeilijker nu. Effe flink sparen dus....
Wordt vervolgd....

Louis6640 (0), 18 jaar geleden

Heb zelfde symtonen gehad bij cordoba vario TDI (110pk), einde van het liedje een nieuw vliegwiel en ruim 1300 euro armer. Sterkte er mee.

Ricardo9622 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.
Ik ben inmiddels bij de (voormalig) Seat-dealer in Den Helder geweest, en die meldde mij dat hij het probleem niet erg in de gaten had, maar dat hij voor de zekerheid toch nog wel even de koppelingscylinders heeft ontlucht. Mijn auto heeft kennelijk dus geen kabel. Ik moet zeggen dat dat wel geholpen heeft, hoewel het nu, na een maandje of 2, weer wat minder wordt. Ik vermoedt dus dat ik een wat doorzwetende koppelingscylinder heb of zo. Al met al niet echt ernstig gelukkig.

Ricardo9622 (0), 18 jaar geleden

Inmiddels de koppelingscylinder achter het pedaal vervangen, en probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.