Seat Ibiza: Lambda sonde stuk 2X!!!!

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste Mensen,

Ik heb even een vraag. Ik heb af en toe wel eens twijfels bij mijn huidige SEAT dealer. Ze hebben altijd wel erg hoge rekeningen en ik denk dat als ik naar een andere dealer zou gaan dat ik goedkoper uit zou zijn. De service van de dealer is verder ok, maar wel duur dus en misschien niet altijd even eerlijk.

Het volgende is het geval. Mijn lampje van mijn motor begon ineens na 85000 km te branden. Ik meteen naar de dealer het verhaal was dat mijn lambda sonde kapot was en ik die kon laten vervangen. Ik vraag nog hoeveel gaat dat kosten en het zou 275 EUR zijn. Veel, maar ik kan het zelf niet dus een 3 weken later toch maar laten doen.

Gister is die vervangen en ik rijd 10 km verder begint dat lampje WEER te branden!!! Ik vanmorgen meteen terug blijkt de 2de lambda sonde OOK kapot te zijn...???!!! Is dit normaal? allebij de lambda sondes tegelijkertijd kapot??? Is dit niet heel vreemd.. Twijvel nu echt of ik daar wel moet blijven, maar ik weet ook niet of het wel waar is.

Hebben ze per ongeluk de verkeerde vervangen en de oude al weg gegooid ofzo? Wat is er gebeurd denken jullie??

Hoop dat jullie me kunnen helpen! Bedankt!

Guesszzz

Guesszzz_who

Geplaatst door Guesszzz_who (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zonder verdere technische informatie zoals foutcodes en meetwaarden moet ik helaas zeggen: Ja, dat kan dat 2 sondes vlak na elkaar kapot gaan.
Als je het zeker wil weten moet je naar een ander gaan voor een second opinion.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Lambdasondes worden vaak onterecht vervangen (wil niet zeggen dat dat bij jou ook het geval is),maar dat hangt helamaal van de storing af (foutcode).
Deze storingen kunnen ook worden veroorzaakt door een ander onderdeel op het blok wat niet juist werkt en de sonde geeft dit aan in de zin van "mengsel te rijk of arm" enz. dus is dan niet stuk.Bijvoorbeeld door een vacuumlek.
Ook kan een softwareupdate dit soort storingen verhelpen,maar zoals gezegd zou het mooi zijn als wij de foutcode(s) weten.
Je kan hem ergens anders opnieuw alleen laten uitlezen.

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

Sluit me aan bij de heren hierboven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.