Seat Ibiza: lamda storing

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v 55kw

eens in ongeveer 2 weken begint soms het motor check lampje te branden . storing is uit gelezen en geeft lamda sonde (s) aan de dealer zegt in dit geval alle beide lamda sondes te vernieuwen. wie heeft er met dit soort storing de gekoopste oplossing of zijn er voor dit type eventuele gemodificeerde sondes of nieuwe software te verkrijgen.

p van g

Geplaatst door p van g (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Wat voor foutcode geeft ie aan? Er zijn er namelijk nogal veel betreft de lambdasonde.

p van g (0) PRO, 15 jaar geleden

helaas heb ik geen exacte fout code men kon niet aan geven welke lamda sonde niet goed was dus bij de dealer verniewen ze alle bei.

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=p van g]helaas heb ik geen exacte fout code men kon niet aan geven welke lamda sonde niet goed was dus bij de dealer verniewen ze alle bei.[/quote]
OMG........daar ben je lekker mee als klant zijnde. Ja sorry meneer we vervangen alles maar dan komt het zeker goed. Wordt alleen wel wat duurder zo, maar dat moet toch geen probleem zijn?

9 van 10 keer is het voorste lambdasonde die hij aangeeft. Na de KAT heb ik zelden meegemaakt.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Dus eerst maar even navraag doen wat de storing precies was/is.
Gaan heel veel monteurs de fout mee in met een storing over de lambdasonde,hij kan namelijk ook een fout concluderen,dus hij hoeft niet persee stuk te zijn.

boullie (0) PRO, 15 jaar geleden

Geeft hij aan dat hij de ondergrens bereikt heeft? kijk of er geen vacuumslang defect is. Maar in de meeste gevallen is de voorste lamda-sonde defect. Heb ik vaker vervangen en dat het daarna opgelost was!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.