Seat Ibiza: Lampje van de accu brandt sporadisch tijdens het rijden

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 BLS

Hallo,

tijdens het rijden gaat het lampje van de batterij soms branden. Er verandert niets aan de rij-eigenschappen en er zijn ook geen fouten te vinden bij het uitlezen.
Als de wagen wordt stil gelegd zonder de sleutel van het contact te verwijderen brandt het lampje onmiddelijk terug als er gestart wordt. Wanneer de sleutel dan wel van het contact wordt afgehaald niet onmiddelijk, maar soms brandt het ook een paar weken niet.

Het weer heeft geen invloed, de accu is in orde en ik heb ook al relais omgewisseld maar zonder resultaat.

Nog iemand bekend met dit probleem en moet ik mij hier zorgen om maken?

Groeten,
Rob

r013

Geplaatst door r013 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mighty peter (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarschijnlijk is jouw dynamo op zijn eind of de spanningsregelaar (indien los aanwezig) begeeft het., spanning van de riemen ook even ook even controleren.
Probleem zit em dus in jouw laadsysteem!

S6 Peter

r013 (0), 13 jaar geleden

Dag Peter,

allereerst bedankt voor je reactie.

Zou dit al zo snel versleten kunnen zijn want de wagen heeft nog maar 42000km op de teller?
Ik heb de spanning van de dynamo al getest als het lampje niet brandt, ligt stationair rond de 14,2V. Als het lampje brandt heb ik dezelfde waarde. De spanning van de multiriem is in orde.

Verder heb ik wel gemerkt dat de spanning zakt tot ca. 13V wanneer er aan het stuur wordt gedraaid, de buiten- en binnenverlichting gaan dan ook iets zachter branden. Het servostuur valt niet weg of hapert niet maar zou dit dan aan de stuurpomp kunnen liggen? Ik heb er ook op gelet of het lampje niet sneller brandt als ik veel bochten moet nemen maar op een recht stuk weg zal het evengoed gaan branden.

Vandaag is het lampje ook gaan branden en ben ik onmiddelijk terug naar huis gereden en uitgelezen maar helaas geen foutcodes.

Groeten,
Rob

r013 (0), 12 jaar geleden

Het probleem is opgelost, blijkbaar is er een gekend probleem met het relais 109.

Er zijn 2 van deze aanwezig in de wagen, ook 1 voor de ruitenwissers. Deze heb ik omgewisseld en het probleem is niet meer voorgekomen. De ruitenwissers krijgen nu echter wel rare kuren, dus vervangen is de boodschap.

Bedankt om mee te denken!

Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.