Seat Toledo: Lekkage seat toledo 2de model 99

Bouwjaar: 1999

Ik heb sinds kort een seat toledo. Nu ben ik er onlangs achter gekomen dat ik ergens binnen in de auto een lekkage heb. Ik heb mijn auto voledig van binnen gestript om op te sporen waar de lekkage vandaan komt. Ik ben uit eindelijk bij de onderkant van de deuren uitgekomen waar het water gewoon door de rubbers heen stroomt.

Heeft iemand dit probleem misschien al eerder gehad?
En hoe kan ik dit probleem oplossen zonder nieuwe deurrubbers te moeten kopen?

Ik hoor graag.

Groeten,

Arjen

Arjen.h89

Geplaatst door Arjen.h89 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

skiqpy (0), 13 jaar geleden

Deur panelen demonteren. Hier achter zit een frame van het raammechanisme op de deur geschroefd. Deze los draaien en afkitten en alles weer monteren. Dit is echt een kwaal van de Toledo en Leon. Ik laat trouwens de bovenste boutjes vaak zitten, dan kun je er zo onder langs kitten. Het gaat voornamelijk om de onderzijde.

Arjen.h89 (0), 13 jaar geleden

Ik ga er morgen even naar kijken. Dus het betekend dan dat het water via me ramen de deur inloopt en daar zich ophoopt om zo naar binnen te lopen. Ik was zoiezo al van plan om de panelen te verwijderen om te kijken of hier geen water in zit.

skiqpy (0), 13 jaar geleden

Dat water loopt normaal via de buitenkant van je deurrubber naar buiten. Dit gaat d.m.v. afvoer gaatjes aan de onderzijde van de deur. Ik had laatst een auto, daar had een of andere prutser zelf gaten in de deur geboord. Aan de verkeerde kant van het rubber wel te verstaan. Toen werd het helemaal nat in de auto.
Gewoon de panelen demonteren en afkitten. Dat er trouwens zo veel water de deuren in loopt, vind ik trouwens ook vreemd. Volgens mij dient de afdichting in de deur voornamelijk voor condens.

Arjen.h89 (0), 13 jaar geleden

Ik heb de rander opnieuw gekit. En het lijkt er nu op dat de lekkage verholpen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.