Seat Arosa: loopt op 3 cil stationair

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo,ik ben bezig met een Arosa 1.0 van 1998,hij loopt stationair op 3cil,de vierde loopt niet mee.
ik heb met uitlezen een code gehad injector vierd cil werkt niet.had op de 4 ook geen vonk, kapotte kabel heb alle kabels verv.incl verdeelkap en rotoren de injectoren,zonder resultaat,weer uitgelezen storing injectoren weg! nu geeft hij een code 0231 (universeel uitleesapparaat) mengselregeling.Waar moet ik dit zoeken??
graag een reactie
alvastbedankt
m.vr.gr.john.

sjonnepon

Geplaatst door sjonnepon (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Sjon dit is wel de cilinder waar de remboesterslang op aan zit gesloten. Deze scheuren vaak bij de koppelingen.

sjonnepon (0), 13 jaar geleden

hallo,Punt het is een beetje aan de late kant,maar ben ff druk geweest.
heb de slang gekontroleert van de rembooster maar ik kon geen scheurtjes ontdekken ,ik denk zelf dat het een elektr.probllem is.
k ga in ieder geval verder met zoeken,maar toch bedankt voor je advies.
gr.sjon

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Alleen stationair op 3 cilinders lopen.? Bij hogere toerentallen is dat probleem er niet . Is dit blok een MPI dus met 4 verstuivers.? Wat is de kleur van die niet werkende bougie . Demonteer die boesterslang en dop dat mondje af .Succes.

sjonnepon (0), 13 jaar geleden

hallo ik heb gedaan wat je zei,boosterslang er af en afgedopt zonder resultaat,heb hem nog een keer uitgelezen en ik heb nu vier codes
00561/01252/00518/00530.ik heb alle metingen gedaan die je moet doen volgens auto data,geen afwijkingen gevonden,dus ik snap t ff niet meer.
(kompressie van alle cil nagenoeg gelijk)dus als er iemand een suggestie heeft hoor ik t graag

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Sjon ik heb mijn achterban geraadpleegd 00561 is mengselregeling 01252 injector 4 fout 00518 gasklep positiesensor en 00530 is een afwijking in de stappenmotor stationair toerental. Mijn collega vertelde wel dat er zo'n 6 motor types zijn met 1,0 liter inhoud. Wissel de verstuiver met een ander en kijk of daarbij ook het uitvallen van een cilinder verplaatst. Zo ja dan is de injector defect. Zo niet, kijk dan of de injector dezelfde tijd wordt aangestuurd. Je kunt ook de rail los halen en naar het sproeibeeld kijken. Succes.

sjonnepon (0), 13 jaar geleden

hallo het probleem waar ik niet uitkom is eigenlijk,de injector vierde cil.je kunt die door meten met een ohm meting en die was gewoon goed,moet tussen 14 minimaal en 17 max. uitkomen,voedingsspanning minim.10 v en max 13 v,ook goed dan met een ledtester naar je signaalspanning ook goed,heb de injectoren verwisselden alles blijft zoals het was.kompressie gemeten alle cilinders nagenoeg gelijk.
ik vind het wel fijn dat je mee blijft denken,alvast bedankt.
gr.sjon

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Die andere fouten zijn hier een effect van. Sproeibeeld ??? Je zou bijna denken aan een kromme klep, of haal anders het spruitstuk van de motor en bestudeer het zaakje. Succes.

sjonnepon (0), 13 jaar geleden

dat ga ik even doen,al heb ik wel het idee dat als de kompressie goed is. dat er aan de kleppen niet zoveel mis kan zijn .[t gaat om een AER motor]
gr.

sjonnepon (0), 13 jaar geleden

Hallo,probleem opgelost heb de vierde cil afgeperst,en had toch lekkage op de inlaatklep,ik kon voor een prikkie een kompleet koppie kopen gemonteert en hij loopt weer nieuw!
Punt super bedankt voor het mee denken!!
m.vr.gr.sjon

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Sjon graag gedaan . Die klep vervangen was goedkoper geweest. Toevallignog de kleprubbertjes vervangen ? Ik was altijd benieuwd hoe de conditie is van wat ik kocht. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.