Seat Cordoba: minder vermogen?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 gti

Beste techneuten,

Sinds gister valt me op dat mijn auto wat minder snel is, zowel met optrekken als de max snelheid.
Als ik bv 80 rij, en dan vol het gas indruk, houd hij ongeveer 1 seconde in, net of ie teveel benzine krijgt.
Ook met wat steviger optrekken merk ik dat ie heel ietsjes inhoud. Het loopt niet echt ''lekker'' om het zo maar te noemen.

Ook de maxium snelheid lijkt me wat minder, ik woon aan de grens bij Zevenaar, als ik de grens overga duurt het langer voordat ie op zn max zit. Zo kon ik vorige maand de 200 op de teller nog weleens aan tikken, maar nu red ie met moeite 185 190.

Iemand enig idee? Kan ik zelf wat proberen alvorens naar een garage te gaan?

Alvast bedankt!

Tijn_van_de_Albert_Hein

Geplaatst door Tijn_van_de_Albert_Hein (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 15 jaar geleden

Je zou het inlaattraject kunnen controleren op een lekkage.

Tijn_van_de_Albert_Hein (0), 15 jaar geleden

Wat bedoeld u precies met inlaattraject? Verder ben ik er vergeten bij te zeggen dat de auto prima stationair loopt, en starten ook. Het is sleutel omdraaien en de auto loopt, zonder gas hoeven bij te geven.

Tijn_van_de_Albert_Hein (0), 14 jaar geleden

Goed, het probleem is opgelost. Van de ene dag op de andere dag liep de motor ineens op 3 cilinders. Motorkap open, en ja hoor een bougiekabel doormidden. Ik heb gelijk alle kabels vervangen en het gti-ietje loopt weer als vanouds. En de oorzaak: Een steenmarter liep al een poos te knabbelen aan mijn bougiekabels.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.