Seat Cordoba: motor houd in

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste forumdeskundigen,

Ik heb medio vorig jaar mijn Seat Cordoba (1.6 bj. 1999) gekocht en kort daarna gemerkt dat de motor tijdens het rijden vaker, met een lichte schok maar heel kort, inhoud. Dit gebeurt op zowel korte als lange trajecten met koude en warme motor.

Ik ben twee keer naar de merkdealer geweest maar die heeft niets kunnen vinden. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het geen miskoop is geweest want behalve dit euvel rijdt hij prima. Toen ik hem kocht was de tellerstand 117.000 km en nu 125.000 km.

Heeft iemand een idee wat het schokken zou kunnen veroorzaken? Zou erg dankbaar zijn als zo ik achter het probleem zou komen.

Met vriendelijke groet,

platapus

Geplaatst door platapus (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Seatnoob (0), 13 jaar geleden

Ik heb een Seat Cordoba Vario van November 2001 met een benzine 1.4 16V/AUA 55KW Motor. En ook ik heb dit exacte probleem.
Hij heeft 149.631 km gelopen inmiddels. Ook ik heb last van die kortstondig schok (korter dan 1 seconde) van het toerental met zowel koude als warme motor. Ik tank regelmatig V-Power benzine om de motor schoon te houden.
Iemand een idee waar het aan kan liggen?

DIN2011 (0), 13 jaar geleden

Hallo,
Mijn 1998 Cordoba Vario Benzine 1.6 193.000km heeft ongeveer precies hetzelfde. Bij stationair toerental zakt het toerental in tot ongeveer 500 en komt dan (vaak) weer terug naar 900. Hij heeft het inhouden 1x tijdens rijden gedaan, een kort 'schokje', maar daarbuiten voornamelijk tijdens stationair. Hij slaat nog net niet af, maar het scheelt niet veel. Ik dacht eerst dat het kwam omdat de benzine bijna op was (!), want dan loopt'ie ook wat onrustiger. Maar de tank is nu weer helemaal vol. Misschien een vervuiling in de benzineleiding?

Groetend, Kees.

tyko (0), 13 jaar geleden

vreemde inhoud-problemen kunnen ook door een vervuild brandstoffilter komen. wanneer is/zijn deze vervangen.
Bij onderhoud beurten slaan sommige garage's die nml over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.