Seat Leon: Noodloop bij stevig doortrekken

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

Sinds korte tijd heb ik het volgende probleem:

Bij het stevig doortrekken voor bijv het invoegen op de snelweg valt af en toe het vermogen compleet weg. De auto is niet meer voorruit te branden. De maximale snelheid is dan nog 100-120 km/h; bij maximale toeren 2000-2500 rpm. (noodloop?). Het doortrekken is tot max 2500-3000 toeren.

Als ik mijn contact uit en aanzet is deze storing weg en heb ik het volledige vermogen weer terug.

Na de eerste keer ben ik naar de garage geweest, het uitlezen gaf een turbo melding aan (welke weet ik niet meer). Ik zou 'm wel te ver in zijn toeren gejaagd hebben... Maar inmiddels komt het veel vaker voor.

Kan dit gerelateerd zijn aan mijn andere probleem betreffende het TCS lampje? Of waardoor kan dit anders veroorzaakt zijn?

markvdakker

Geplaatst door markvdakker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alexander242 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hij zal wel turbodruk overschreden hebben aangegeven en de oorzaker is meestal de turbo zelf.Heeft variabele schroepen die weleens vast gaan staan als te traag mee is gereden of olie,roet noem het maar op.Een ruilturbo zal dan gemon. moeten worden.Maar eerst een ex=chte diagnose stellen door een echte dealer.

Betreft je andere probleem.Een defecte LMM of temp. sensor kan wel problemen geven waardoor je TCS gaat brandden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.