Seat Cordoba: raammechanisme Cordoba vervangen.

Bouwjaar: 2003

Het raammechanisme van mijn rechter voorportier is kapot. De ruit is onderin gezakt. Ik heb de kunststof afdekplaat van het portier verwijderd. De motor is niet kapot, maar de kabel die het mechaniek bedient is enkele keren gelust en vastgelopen in de rol waarom de kabel zich oprolt
Ik krijg echter de metalen binnenplaat inclusief raam en mechanisme niet uit de deur. Alle bouten en verbindingen zijn verwijderd, incl. de slotvanger, maar er is nog een verbinding met de portiergreep die ik niet kan vinden.
Moet ik vervolgens het gehele raammechanisme vervangen of zijn onderdelen ook los te verkrijgen?

reindeer

Geplaatst door reindeer (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Laguna Driver (0), 14 jaar geleden

Reinder,
ik heb onlangs bij mijn Toledo hetzelfde gehad en het mechanisme vervangen. Die binnenplaat zit ook links en rechts vast met een soort popnagel, twee stuks in totaal. Die zie jij alleen als een vlak metalen plaatje. Door deze uit te boren komt de hele plaat eruit. Denk er later bij definitief monteren er weer aan dat je deze plaat volledig dichtkit, anders krijg je gegarandeerd regenwaterlekkage in je auto! Als ik het zo lees moet je het hele mechanisme vervangen, kostte mij ongeveer 70 euro, mogelijk kun je dit zelfs terugkrijgen van VAG, omdat het een fabrikagefout is. Zie daaarvoor elders dit forum. Van de deurgreep moet je eerst de buitenkant eraf halen (zit vastklikt), daaronder vind je waarschijnlijk nog 2 bouten.
Hier een afbeelding van het Toledo raamhef mechanisme
http://img9.imageshack.us/img9/3577/vens...

Groet, Jaco

Laguna Driver (0), 14 jaar geleden

Geen dank hoor...

Bentley66 (0), 14 jaar geleden

Je moet ook je slot eraf schroeven aan de zijkant dat zijn 2 12kantjes en dan ooknog de cilinderslot eruit halen dat doe je met een torx20 dacht ik er zit een gat aan de zijkant deur hendel openhouden en die schroef losdraaien, niet helemaal eruit draaien. en dan haal je de cilinderslot er zo uit.

of wacht je zei rechter voorportier he, dat is dan ook het zelfde alleen heb je geen cilinderslot maar is het gewoon een soort kapje en haal je ook gewoon op de zelfde manier eruit. Als het onduidelijk is zeg het dan maar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.