Seat Alhambra: Rammel in motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: AHU

Hallo

Bij een Alhambra die wij hebben staan, knippert de olielamp met stationair lopen en de motor maakt een rammelend,gierend geluid. Ik dacht eerst dat er de spanner van de distibutie dit veroorzaakte maar bij controle bleek dit niet het geval. Verder als men dan aan het tandwiel van de oliepomp draait hoort men een klikkend geluid, er is geen lekkage zichtbaar. Misschien dat het geluid door de oliepomp wordt veroorzaakt daar de olielamp knippert, en dat deze kapot is, wie heeft hier ervaring mee. Wil anders maandag oliedruk meten. Heeft deze motor trouwens nog andere merktekens voor de krukas als alleen op het vliegwiel? Want er zit wel een nokje op het krukastandwiel maar weet niet precies waar hij moet staan.

Alvast bedankt John.

KARMANN J

Geplaatst door KARMANN J (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kronenburg (0) PRO, 13 jaar geleden

Carterpan demonteren en filter van oliepomp controleren op verstopping. Olie en oliefilter vv.

KARMANN J (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

Motor heeft een "vreter gehad, klant is zelf op zoek naar een andere. Dus we wachten maar af.

Alvast bedankt John.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.