Seat Leon: Rechter dimlicht defect

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20VT

Ik heb een bijzonder probleem met het dimlicht aan de passagierskant. De lamp (H7) deed het soms wel en soms niet. Sinds vandaag heb ik aan die kant helemaal geen licht meer. Na de multimeter te hebben aangesloten bleek dat er geen spanning over de contactpunten loopt terwijl het contact aan staat en ik nergens een draadbreuk kan constateren. Ik neem aan dat het dimlicht middels een relais geschakeld wordt? Indien dit het geval is, waar kan ik dit relais dan vinden?

Bij voorbaat dank!

boolean

Geplaatst door boolean (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

meestal wordt de verlichting diagonaal gezekerd,dus links voor en rechts achter en andersom. heb je alleen rechtsvoor niks meer of ook achter? en dimlicht en stadslicht,of een van de twee?

boolean (0), 13 jaar geleden

bedankt voor de snelle reactie. beiden achterlichten branden gewoon en het heeft in ieder geval niets met de zekeringen te maken aangezien ik deze reeds allen op werking heb gecontroleerd. enkel het dimlicht (h7) aan de passagierskant functioneert niet meer, zowel groot licht (h1) als stadslicht (w5w) doen het nog aan beide kanten.

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

zekeringkast onder dashboard, zekering F20 is voor dimlicht rechts...geen relay

boolean (0), 13 jaar geleden

bedankt, maar zoals ik al aan gaf zijn de zekeringen allemaal ok. wat zou het dan kunnen zijn? waar moet ik de storing zoeken?

boolean (0), 13 jaar geleden

iemand enig idee? ik zit er erg mee omhoog..

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

je zegt dat er geen spanning over de contacten is gemeten,heb je ook een andere massa geprobeerd? bv motorblok?

boolean (0), 13 jaar geleden

ja, ook dat heb ik al geprobeerd, maar haalt niets uit..

boolean (0), 13 jaar geleden

iemand meer ideeën? zou het hem ook in de schakelaar kunnen zitten?

boolean (0), 13 jaar geleden

opgelost! het zat hem uiteindlijk in de lichtschakelaar. deze functioneerde niet naar behoren doordat componenten op de print geen contact meer maakten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.