Seat Inca: Remtrommel(s)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Onlangs heb ik 1 van de 2 handremkabels overgetrokken, remschoenen zitten niet vast.
Nu wilde ik gisteren controleren welke handremkabel over is, maar krijg de remtrommel er niet vanaf ? de remtrommels zitten geborgd met een verzonken kruiskopboutje en zijn eruit gehaald.

Met rondraaien en beleid tegen de remtrommel te kloppen is daar geen beweging in te krijgen..
Nu vertelde de garage dat dit niet mogelijk is op de manier die ik toepas, omdat de remtrommel met de wielnaaf 1 geheel is ? De wielnaafmoer met dop 30, zou verwijderd moeten worden...
Dat vind ik wel raar, waarom zit er dan een kruiskop bout op de remtrommel ? tevens worden nieuwe remtrommels afgebeeld zonder wielnaaf....

De afdekkapjes van de wielnaaf heb ik verwijderd, de moer ziet als nieuw uit en is zelfs aan de witte lak op de moer en naaf niet te zien dat de moer er al eerder is afgeweest, moer is zelfs niet beschadigd.

Een ander zegt weer, je moet daar flink tegen slaan, dan zal die wel los komen..

Deze remtrommels zitten op mijn auto

http://88.191.108.165/images/JPG161/DB43...

TheoStek

Geplaatst door TheoStek (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Inca? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hbr (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo Theo je moet de voering terug stellen, als je door een bout gat kijkt met een lampje zie je ergens een klein veertje zitten, deze zit vast aan een soort kegje, deze moet je met een schroevendraaier omhoog drukken, dan stel je de voering terug en kan je de trommel er zo vanaf halen.
Zie afbeelding.
http://imageshack.us/photo/my-images/864...

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Inderdaad zoals Hbr schrijft: de keg terug drukken en dan met een flinke hamer een goeie klap op de platte kant (velgaanleg) van de remtrommel.........Kun je de trommel zo opvangen.

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Mannen bedankt voor jullie antwoordt,

Het was moeilijk om die bepaalde keg te vinden, maar geduld is een schone zaak, toch heb ik deze gevonden (linksboven) en terug gesteld...doch met de klauwhamer tik, tik ,tik niet los te krijgen.
Dan maar de flinke hamer gaan gebruiken, in mijn geval een kloofbijl van 5 kg tegen de remtrommel aangerost, ploef en los kwam de remtrommel.

De handremkabel is links achter aan gort getrokken, maar ik heb nog meer geconstateerrd.
Remcilinder lekt en heeft de remvoering zodanig aangetast dat, alles zwart ziet, met een schroevendraaier peuter ik de remvoering gewoon los. (einde remschoen)
Dus zal voor beide zijde een nieuwe remcilinder, remvoering en handremkabel, de enige beste oplossing zijn.

Mannen dank voor het snelle antwoordt, daar kon ik verder mee werken.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Mooi. Succes verder.

hbr (0) PRO, 12 jaar geleden

Succes er verder mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Inca of stel zelf een nieuwe vraag.