Seat Altea: schokken-trillen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0tdi AZV

Hallo,
mijn wagen heeft nu 35000km gereden en ik merk al een tijdje dat bij het stilstaan, bvb aan de verkeerslichten,er lichte trillingen optereden. Niet continue maar af en toe een schokje, met een interval van een vijtal seconden, zowel in versnelling met ingedrukt koppelpedaal als in neutraal. Ook lijkt het geen verschil te maken of de moter al warmgelopen is, af en toe doet hij het gewoon. Er treed volgens mij geen vermogenverlies op maar ik vind wel dat de gasrespons van deze wagen traag is( ik bedoel dat de turbo volgens mij veel tijd nodig heeft om in gang te schieten, ik kom altijd achter, en dan plots is het vermogen er en moet ik al remmen... heel vervelend). Wat me nu ook opviel is dat ik 5000 km terug een beetje olie heb moeten bijvullen, helemaal zoals het hoort en zeker niet teveel maar nu hangt ongeveer de halve moter onde een olielaagje, alles lijkt goed vast te zitten... Ik vraag me af of dit alles met elkaar te maken heeft.
Dank jullie voor de tips

Joost521

Geplaatst door Joost521 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Altea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ik zou toch eens eerst even een ritje langs de dealer ermee maken..

Zeker de olie die aan de motor hangt is niet normaal ( mits je met bijvullen niks ernaast hebt laten lopen )

Gr Stefan

Joost521 (0), 14 jaar geleden

Ga een afspraak maken , ik laat jullie achteraf wten wat de oplossing is

Joost521 (0), 14 jaar geleden

Vandaagbij dealer geweest: er was een slang tussen de intercooler en het inlaatspruitstuk een beetje losgekomen, waardoor er valse lucht werd aangezogen. Oo was er iets mis met de carterventilatie. Nu problemen opgelost.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Kijk eens aan..

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Altea of stel zelf een nieuwe vraag.