Seat Arosa: Seat arosa slaat af tijdens het rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 automaat

Ik heb sinds kort een seat arosa en deze slaat zomaar spontaan af tijdens het rijden. Het maakt niet uit of de motor warm of koud is. Ik ben bij de seat dealer geweest en heeft de auto uitgelezen maar geen foutmelding. Wat zou het kunnen zijn, de auto rijd voor de rest prima en stottert niet. Er werd aangegeven door de dealer dat het misschien het contactblokje van het contactslot storing geeft of de krukas sensor. Hebben jullie misschien een andere oplossing? Ik hoor graag een reactie tegemoet. Mvg Ron Kortlever.

Ron kortlever

Geplaatst door Ron kortlever (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Als hij bv afslaat terwijl je gas geeft dan is de krukassensor wel een goede verdachte of een relais die de voeding voor verstuivers levert (dacht brandstofpomprelais als ik goed heb).
Als hij alleen maar afslaat met gas los (dus bv op rotonde afkomt en koppeling intrapt en dan slaat hij af) dan mogelijk gasklephuis probleem.
Verder kan het van alles zijn maar dit komt wel vaker voor. Tis maar net op wat voor manier hij afslaat, dat is bepalend.

Ron kortlever (0), 8 jaar geleden

[quote=ricky]Als hij bv afslaat terwijl je gas geeft dan is de krukassensor wel een goede verdachte of een relais die de voeding voor verstuivers levert (dacht brandstofpomprelais als ik goed heb).
Als hij alleen maar afslaat met gas los (dus bv op rotonde afkomt en koppeling intrapt en dan slaat hij af) dan mogelijk gasklephuis probleem.
Verder kan het van alles zijn maar dit komt wel vaker voor. Tis maar net op wat voor manier hij afslaat, dat is bepalend.[/quote]
Beste Ricky, het is een automaat en hij slaat gewoon op de snelweg af en als ik stil sta voor een kruispunt. De auto start meteen weer en rijd daarna weer normaal. Zou het niet bij het contactslot kunnen zitten? Mvg Ron.

leon1988 (0), 8 jaar geleden

Ik volg deze discussie. Heb zelf een Arosa 1.4 automaat uit 2000 die sporadisch spontaan uitvalt. Op de snelweg valt de trekkracht ineens compleet weg, zonder aankondiging, voor een seconde of twee, er gaan geen lampjes branden en de wijzers blijven gewoon werken, springt daarna weer aan en rijdt dan vrolijk verder.

Heb het ook een keer gehad met wegrijden bij een kruispunt, toen moest ik hem opnieuw starten, wat zonder problemen ging.

Bij een contactslot zou ik verwachten dat het instrumentenpaneel ook uitvalt? De krukaspositiesensor is inderdaad een goede, hoe kan dit getest worden?

Ron kortlever (0), 8 jaar geleden

Vandaag ook weer twee keer dat de auto uitklapte maar wat mij opviel was dat ik het gaspedaal ingetrapt hield en de auto weer door ging. Het geeft spontaan een klap en na twee seconden branden de lampjes ( kort) op het dashboard weer en rijd de auto wel met minder trekkracht. Vanavond bijna een uur gereden met de arosa en geen enkel probleem, het blijft vreemd.

sandor1987 (0), 8 jaar geleden

de krukaspositiesensor kun je testen door de auto te starten.
als de wijzer omhoog komt is het goed.
maar als de auto in noodloop vlieg moeten er codes instaan!

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Dus Ron, complete uitval van je stroomvoorziening? Lampjes op dashboard uit? Verlichting uit, motor slaat af?

Lijkt op onderbreking van massakabel, controleer je accuklem(men). loop de bedrading na.

sandor1987 (0), 8 jaar geleden

[quote=Ralf_Jensen]Dus Ron, complete uitval van je stroomvoorziening? Lampjes op dashboard uit? Verlichting uit, motor slaat af?

Lijkt op onderbreking van massakabel, controleer je accuklem(men). loop de bedrading na.[/quote]
of contactblokje achter contactslot ;)
dat ding kan ook je auto doen spacen....

Ron kortlever (0), 8 jaar geleden

Ik denk zelf dat het de krukas sensor is maar ik vertrouw het contactblokje van het contactslot ook niet want als de auto stil staat en ik beweeg de sleutel heen en weer dan valt mijn radio aan/uit. Mvg Ron.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Ja, en.... ??

Eerst doen wat hierboven voorgesteld wordt.

Ron kortlever (0), 8 jaar geleden

Krukas sensor en contactblokje zijn vervangen maar het probleen blijft. Het lijkt wel of de auto een back fire krijgt, een enorme klap en abs lampje gaat branden voor 2 seconden en minder trekkracht. Het is geen stroomuitval.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Jij moet eerst eens duidelijk verhalen, wat de symptomen zijn. Laat iemand anders eens meekijken. En meldt dit hier.
Dit is weer iets heel anders dan dat jij bovenaan meldde.

ABS lampje ?? Weet je dit zeker? ABS en een evtl. back-fire staan los van elkaar. Plaats hier een foto van dat controle lampje.

Ron kortlever (0), 8 jaar geleden

De auto geeft tIjdens het stoten het lampje epc aan en is het is geen back fire maar als je aan het rijden bent geeft de auto een enorme klap. Ik durf gewoon niet meer te gaan rijden want dit is gevaarlijk en de garage waar ik de auto gekocht heb heeft de krukas sensor, contactblokje van contactslot, sensor achter de startmotor vervangen (Adp sensor?) zou het aan de bobine kunnen liggen? Het is echt een vage storing

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=Ron kortlever]De auto geeft tIjdens het stoten het lampje epc aan en is het is geen ba[/quote]
Dit is dus géén ABS- lampje.

Adp sensor bedoel je natuurlijk mee ; BDP sensor. ! Je maakt het wel extra lastig zo. Wat zei die garage (waar ja langs geweest bent) dan?
Het is niet te doen om hier, jouw het antwoord te geven. Als duidelijk wordt waar die ´klap´ vandaan komt, is er wellicht iets meer van te zeggen. Laat een deskundige meekijken.

Ron kortlever (0), 8 jaar geleden

De seat dealer heeft een nokkenas sensor vernieuwd en tot op heden nog geen uitval maar nu schakelt de automaat niet goed door want het toerental is te hoog. Rij je 100 km dan geeft hij 4000 toeren en bij 120 km, 5000 toeren. Wat zou dit nou weer kunnen zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.