Seat Cordoba 2001: Seat cordoba 2001 rook radiatorfan?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 55kw

Hallo allemaal,

ik hoop dat jullie me kunnen helpen ik reed vandaag in de file met mijn cordoba na ongeveer een half uur begon de auto te stinken naar smeulend plastic,
eerst dacht ik dat het van buiten af kwam maar op een gegeven moment kwam er dus rook onder de motorkap vandaan.

vervolgens heb ik de auto op de vluchtstrook gezet en ben gaan kijken waar het vandaan kwam nou was het de twee draadjes die naar de koelvin lopen volgens mij hij was niet aan het draaien en de motor temperatuur stond ook op 90 graden (normaal).
vervolgens na 10 minuten afkoelen ben ik verder gaan rijden en was ik de file voorbij toen ben ik na een kwartier bij een pomp nog is gaan kijken en was deze redelijk afgekoeld, na een tijdje normaal doorrijden

weet iemand waar dit aan zou kunnen liggen, ik heb ook het motor management lampje branden. Dinsdag maar is even naar de dealer.

morgen de auto nodig kan ik hier nog even mee doorrijden?

Alvast bedankt.

Justin4711

Geplaatst door Justin4711 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1665) PRO, 11 jaar geleden

Ik denk dat je fan motor is vast gelopen of iets dergelijks , als je de fan met de hand wilt draaien zit hij dan vast?
In ieder geval fan motor vervangen.
Je kunt er mee rijden , maar als je in de file of lang voor een verkeerslicht komt testaan is de kans groot dat hij aan de kook gaat met alle gevolgen / schade vandien.

Justin4711 (0), 11 jaar geleden

ik kan hem inderdaad niet draaien dus die moet dan vervangen worden, kan daar ook het waarschuwings lampje vandaan komen? en heb je enig idee wat de kosten van het vervangen ongeveer zijn

kaleido 1 (1665) PRO, 11 jaar geleden

Zou kunnen hij is niet teheet geweest?
Kosten geen idee.
Storings geheugen uit lezen dan weet je meer.

Justin4711 (0), 11 jaar geleden

nee de temperatuur bleef de hele tijd op 90 graden staan, die twee draden die de fan ingaan begonnen te smeulen zijn nu in elkaar gesmolten

kaleido 1 (1665) PRO, 11 jaar geleden

Dan zou ik de roze / rode stekker los trekken en controleren of er geen zekering defect is , waarschijnlijk wel , misschien met de nieuwe zekering is je lampje ook weer uit.

Justin4711 (0), 11 jaar geleden

ik heb net nog even gekeken maar de fan kan ik moeizaam draaien lijkt alsof er zand in zit (zo voelt het als ik hem draai)

daarnaast was een van de zekeringen die op de accu zit doorgebrand die vervangen en de fan losgekoppeld.

waarschijnlijk gesprongen door de kortsluiting van de fan aansluiting die samengesmolten is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.