Seat Ibiza: seat ibiza start niet meer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

hallo,

het zit zo, de Ibiza startte niet meer. Ik heb er naar gekeken en de startmotor gaf telkens maar 1 kuch van leven en daarna alleen maar tikken. Nou heb ik de startmotor vervangen maar nu doet ie nog steeds niks.. De accu heb ik nagemeten die geeft braaf 12 volt aan, de benzine pomp slaat aan bij het omdraaien van de sleutel en verder gebeurt er niks. Ik heb ook al geprobeerd te starten met een enkele startkabel op het blok en carrosserie, ik dacht misschien de massa kabel stuk?!, maar geeft nog steeds geen kik.
Iemand een suggestie over wat het kan zijn wat ik nog kan doen?!

gegroet

maped

Geplaatst door maped (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Maarten,

Even bij het begin beginnen, je meet nu wel 12 Volt onbelast, en dat zegt dus niks..Laat eens iemand de auto starten en kijk hoever het voltage weg valt, onder de 10 a 10,5 Volt is een slechte / defecte / lege accu..

Is de accu nog in orde, haal dan eens het dunne kabeltje van de startmotor af ( dat is de geschakelde + ) Neem een stukje kabel en zet deze op het contact van de startmotor,

Zet de auto op contact en houd dit kabeltje op de + van de accu, draait de startmotor nu rond en slaat de motor aan ? Zo ja, dan zit het probleem in deze kabel ( breuk ) of het contactblokje achterop het contactslot is defect.

Gr Stefan

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

let wel op dat de auto in zijn vrij en op de handrem staat want asl hij aanslaat is hij weg ook en heb je het nakijken, of je wordt overreden

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Dan heb je in het beste geval alleen auwa aan de voeten..

maped (0), 13 jaar geleden

Ik zal morgen vroeg eens kijken wat de accu belast trekt, iig bedankt voor de hulp dusverre.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.