Seat Ibiza: seat opstart problemen en uitval

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

hallo, ik heb nu ongeveer 2 maanden lang al problemen met me seat ibiza. Het begon dat ie wat moeilijk wou starten maar na een aantal keer proberen het toch deed, na een poos deed het probleem zich vaker voor en kreeg ik hem amper nog aan. Hij tikt dan of hij vald helemaal dood, alles wat stroom nodig is doet het dan niet. dus klok weer op nul en lampen alles uit. bij de garage is de accu nagemeten en de dynamo en die 2 zijn in orde, Ik probeerde van alles om hem aan te krijgen en ik weet niet of het puur toeval is of niet, maar als ik de sleutel al zover draaide dat ie normaal zou starten en dan de deur dichtgooide kreeg ie weer contact en ging de auto in 1 keer weer aan.
Nu is het al zover dat ie onder het rijden uitvald en soms met gas kan ik hem dan nog net aanhouden en soms moet ik naar de kant van de weg rollen en dn opnieuw proberen te starten , wat dus niet altijd lukt! ik had de ANWB gebeld en die trok wat aan de aarde kabels en toen deed ie het weer, dus dit leek het probleem . met een uitroep teken achter LEEK. vandaag kreeg ik hem weer met veel moeite de auto aan en nu vald ie constant onder het rijden uit maar kan het nog wel net aanhouden. wie o wie kan mij met dit probleem helpen. ik heb geen geld om constant langs de garage te gaan, want o zo toevallig als ik bij de garage ben zijn er opeens geen problemen meer.. ik hoop dat ik het probleem zo goed heb uitgelegt. en er is trouwens ook een kastje achter het contact slot vervangen.

mvg. Michelle Stuurwold

michelleseat

Geplaatst door michelleseat (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Michelle,

Ik zou de accu / spanning eens laten controleren, en laat hem eens uitlezen, het kan ook goed dat je 2 problemen 1 oorzaak hebben..Maar dat kan vanalles zijn en is achter de pc lastig te zeggen.

Gr Stefan

michelleseat (0), 13 jaar geleden

stefan,
ik heb de accu en de dynamo al laten meten die 2 waren in orde.
maar bedankt voor je reactie, ik hoop dat dit voor iemand bekend klinkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.