Seat Cordoba: Slaat af soms / hoog borandstofverbruik

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 74KW

Klant klaagt over brandstofverbruik te hoog, motor slaat soms spontaan af bij optrekken (knipperend oliedruklampje daarna) en bij gas geven op snelweg houdt iets in en trekt dan door.
Uitgelezen, geen storingscodes aanwezig. Kent iemand dit probleem? m vr gr Wim

Wim1949

Geplaatst door Wim1949 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Om te beginnen eerst gasklephuis reinigen en in basis zetten,ook de temp.voeler vervangen,dan verder kijken.

Ricky.

hb4246 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb bij z'n auto het zelde gehad, eerst heb ik het gasklephuis gereinigd en opnieuw ingeleerd.
Dit bleek maar 1 dag en soms 2 dagen goet tegaan.
Heb toen het gasklephuis vernieuwd en ingeleerd het probleem is nu goed verholpen.

Eerst reinigen vernieuwen kan altijd nog

Wim1949 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bedankt voor deze oplossingen, ga dit uitvoeren. Wim

seatcordoba96 (0), 14 jaar geleden

goedendag weet niet of ik hier goed zit maar goed! ik heb een seat cordoba uit 96 altijd een perfecte auto geweest maar sinds een paar weken rij ik niet meer als 300 km op een tank .nou heb ik zelf het idee dat het de lamdazone is maar er brand geen motormanichmant lampje! die zou dan wel moeten gaan branden dus mijn 2e gedachten is dan versleten zuigerveren zou dat kunnen ? de km stand is nu 175000 nou heb ik soms ook dat als ik hem start en hij start ook gewoon dat ie gelijk weer uit valt dat heb die soms 1 keer soms 2 en soms 3 keer opzich niet zoon probleem dat heb die al 2 jaar dat ik hem heb maar kan ik mee leven en soms dat als ik hem start of stil sta bij het stoplicht dat ie ineens heel hoog in ze toeren laat 3 tot 4000 zo als ik hem dan in zijn 1 zet en rij een meter vooruit en ik stop is die gewoon normaal en heel soms gaat ie stationer 800 toern lopen beetje schommelent ondnks dit alles is het echt een super auto maar wil nu wel is weten wat het is en of het met elkaar te maken heeft en wat ik eraan kan doen ik bedank jullie bij voorbaat en hoop dat ik een antword kan krijgen weet niet of ik nu op de goede plek dit neer heb gezet maar kwam er niet uit waar dan wel dus vandaar groetjes kef

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kef, ik zou een neiuwe topic openen. Via home, particulieren, Seat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.