Seat Cordoba: Slecht draaiende motor, seat cordoba

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hallo,

Heb laatste maand problemen met het motor. Hij trekt niet zo hard meer en als ik op snelweg zit wilt ie [enkel in zen 5 rest van versnelling geen probleem!] niet verder dan 4000 tpm! houdt dan in, tot ik wind mee heb of door tunneltje omlaag rij. Loopt ie beetje beroerd [4000 /4100 tpm] en dan gaat ie weer als vanouds, loopt ie zo door naar 5 / 6000 tpm!! Maar nu loopt ie helemaal super beroerd, reageert slecht op gas en lijkt [bij stationair al!] te verzuipen of geen bezine te krijgen als ik het gas helemaal onder in duw [ook als ik dit gelijkdelijk doe] Nu heb ik hem vanmiddag uit laten lezen, en daar kwam uit: storingscode 0119 snelheidsignaalgever geen signaal + code 0206 gasklep-potentiometer kortsluiting naar plus. codes gewist proefritje gemaakt en daarn anog een keer uitgelezen: code 0206 is terug gekomen, gasklep-potentiometer kortsluiting naar plus.Bedoelen ze hiermee dat metertje wat de stand van de gasklep bepaalt, die aan de rechtse kant van carb. zit?? Wie kan me hier mee helpen??

cr125

Geplaatst door cr125 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

ja dat bedoelen ze ermee maar daar kun je zelf niks aan doen dan zul je het gasklephuis moeten vervangen.
kijk ook eens naar de rotor as in de onsteking er zijn type bij die erg uitslijten en dan kun je ook problemen krijgen.

groetjes jan.

cr125 (0), 16 jaar geleden

hallo, jan heb gasklephuis al vervangen, en heb nog steeds zelfde probleem!? Denk niet dat het aan de rotor ligt: Als ik met de hand gas geef [bij carb.] loopt ie gewoon prima tussen 1000 a 3000 tpm als ik daar boven kom krijg je zo'n zuigend geluid te horen. Krijgt geen benzine meer dan, want als ik dan met busje remmenreiniger in carb. spuit neemt de motor meteen op! Vandaar dat ik denk dat het meer bij de carb. te doen is of in de aansturing ofzo.

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

nou dan zou je nog de benzinedruk kunnen controleren maar ik zou toch effe naar de onsteking kijken dan weet je dat zeker.
heb je dat gasklephuis in de bassisstand gezet want dat is ook een belangrijk punt.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

2x gepost!

cr125 (0), 16 jaar geleden

Hallo jan,

De bezinendruk is in orde, heb alleen de carb. niet in basis stand gezet. Of laten zetten moet blijkbaar met computer, heb ik gelezen. En zag ook dat dit alle bij de dealer moet gebeuren!! Als ik thuis de gasklep monteer start ie zekers niet meer? En kan ik niet gewoon accu klem los gooien, ga niet graag naar dealer kost zo weer hoop geld, tja heb geen computer duss ben eigelijk verplicht

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

wat je kan proberen doe ik ook wel maar lukt niet altijd.
motor warm laten draaien tot ven inslaat wachten tot hij uitslaat motor uit zetten weer op contact zetten.
min pool van de accu 5 minuten los dan min pool vast en laat maar zeggen 5 minuten laten staan motor starten en stationiar laten draaien doe ook maar 5 minuten proef rijden en dan gaat of staat hij vaak ook in de bassisstand.
als hij niet in de bassisstand staat dan doet hij het ook gewoon hoor alleen kan hij vreemd doen.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=cr125]Hallo jan,

De bezinendruk is in orde, heb alleen de carb. niet in basis stand gezet. Of laten zetten moet blijkbaar met computer, heb ik gelezen. En zag ook dat dit alle bij de dealer moet gebeuren!! Als ik thuis de gasklep monteer start ie zekers niet meer? En kan ik niet gewoon accu klem los gooien, ga niet graag naar dealer kost zo weer hoop geld, tja heb geen computer duss ben eigelijk verplicht[/quote]
Accuklem los heeft geen zin,wordt vaak alleen maar erger,kan gasklephuis wel monteren,maar zal niet goed lopen,en in basis zetten kan ook in een universele garage,maar het antwoord weet je eigenlijk al in je zelfde andere topic.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.