Seat Cordoba: Slecht draaiende motor, seat cordoba

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hallo,

Heb laatste maand problemen met het motor. Hij trekt niet zo hard meer en als ik op snelweg zit wilt ie [enkel in zen 5 rest van versnelling geen probleem!] niet verder dan 4000 tpm! houdt dan in, tot ik wind mee heb of door tunneltje omlaag rij. Loopt ie beetje beroerd [4000 /4100 tpm] en dan gaat ie weer als vanouds, loopt ie zo door naar 5 / 6000 tpm!! Maar nu loopt ie helemaal super beroerd, reageert slecht op gas en lijkt [bij stationair al!] te verzuipen of geen bezine te krijgen als ik het gas helemaal onder in duw [ook als ik dit gelijkdelijk doe] Nu heb ik hem vanmiddag uit laten lezen, en daar kwam uit: storingscode 0119 snelheidsignaalgever geen signaal + code 0206 gasklep-potentiometer kortsluiting naar plus. codes gewist proefritje gemaakt en daarn anog een keer uitgelezen: code 0206 is terug gekomen, gasklep-potentiometer kortsluiting naar plus.Bedoelen ze hiermee dat metertje wat de stand van de gasklep bepaalt, die aan de rechtse kant van carb. zit?? Wie kan me hier mee helpen??

cr125

Geplaatst door cr125 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk gasklephuis overleden,zit inwendig een probleem in.

Ricky

cr125 (0), 16 jaar geleden

Dat dacht ik eerst ook andere gasklep er op en rijden maar, zelfde probleem! Zitten toch alleen 4 borsteltjes die over 4 baantjes meeslepen, ik zie nergens dat er iets mis is. Denk zelf dat het meer aan de bedrading naar gasklep-potentiometer toe!

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=cr125]Dat dacht ik eerst ook andere gasklep er op en rijden maar, zelfde probleem! Zitten toch alleen 4 borsteltjes die over 4 baantjes meeslepen, ik zie nergens dat er iets mis is. Denk zelf dat het meer aan de bedrading naar gasklep-potentiometer toe![/quote]
Maar was dat andere gasklephuis wel eerst in basis gezet met de testkast?

cr125 (0), 16 jaar geleden

uuuh nee! dus kan ik beter een gasklep halen en in basis stand laten zetten , zou het probleem opgelost moeten zijn? Mag ik hem dan wel thuis monteren en vervolgens bij garage in basis stand laten zetten?

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=cr125]uuuh nee! dus kan ik beter een gasklep halen en in basis stand laten zetten , zou het probleem opgelost moeten zijn? Mag ik hem dan wel thuis monteren en vervolgens bij garage in basis stand laten zetten?[/quote]
zo werkt het niet ;) met auto en al even naar de dealer rijden........................

Gr. paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.