Seat Leon: Slecht starten + Verlichtings probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

De laatste tijd doet steeds het probleem voor dat de auto zeer slecht (warm) start, hij slaat wel aan maar daarna ook gelijk weer af. Na een aantal malen proberen te starten doet hij het ineens weer. Tijdens het rijden constateer ik dan dat hij niet lekker loopt, inhouden bij optrekken en bij gas los wil het nog wel eens tijdje duren voordat het gas er inderdaad "af" gaat. Tijdens koude motor is hier absoluut geen sprake van. Ook heeft het motor lampje op het dashboard enige tijd gebrand alleen is dit na enige weer vanzelf weg gegaan en komt ook niet meer terug.

De rechter achterverlichting doet ook een beetje raar, bij remmen gaat de rechterknipperlicht achter ook licht branden, en wanneer de richting aanwijzer aangaat dan knippert het rechterachterlicht ook mee. De ene keer is dit erger dan de andere keer, of het probleem doet zich helemaal niet voor. Ook op het dashboard fluctueert de koelvloeistof temp. meter. Wanneer het probleem zich voor doet.

Hebben deze twee problemen met elkaar te maken, en wat zal eventueel de oplossing zijn?

Alvast bedankt,

Jacco

ThunderJack7

Geplaatst door ThunderJack7 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

1ste probleem:
gasklep eens controleren of deze niet extreem vies is. zo ja. schoonmaken. en evt. koelvloeistof temp. sensor vervangen.

probleem 2: de bedrading zal ergens sluiting maken. vaak door bedrading van trakhaak en soms door kortsluiting in fitting zelf, of bedrading naar de lamp toe (een enkele keer)

controleer deze eens.


mvg

ThunderJack7 (0), 16 jaar geleden

@Blijegeit. Bedankt voor je snelle reactie.

1ste probleem: waar kan ik de gasklep ongeveer vinden en waarmee kan ik hem schoonmaken?

2de probleem: er zit geen trekhaak op, maar ga zeker even de bedrading controleren.

Alvast bedankt

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

gasklep zit onder je luchtfiltergemonteerd, en is het beste met carburateurreiniger te reinigen (kan je bij de automaterialenzaak halen) maar het beste is om hem in zijn geheel te demonteren en hem zo te houden dat er geen reiniger in het electronica gedeelte kan komen.

na het reinigen moet je de gasklep overigens wel in basis laten zetten.


mvg

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=ThunderJack7]@Blijegeit. Bedankt voor je snelle reactie.

1ste probleem: waar kan ik de gasklep ongeveer vinden en waarmee kan ik hem schoonmaken?[/quote]
Gasklep bevind zich onder het luchtfilterhuis. Alleen schoonmaken heeft geen zin, nadien moet de gasklep in de bassisafstelling worden gezet dmv software / testkast.

Gr. paul

ThunderJack7 (0), 16 jaar geleden

Mocht ik de gasklep zelf reinigen, kan ik er daarna nog mee rijden zodat ik naar de dealer kan om alles opnieuw te laten inlezen. Of is het beste om alles door de dealer te laten doen?

Overigens heb ik dit probleem al een keer aangekaart bij de dealer en ze wisten hier zo één twee drie geen oplossing voor, moest hem maar een dag achter laten om het probleem op te sporen ( met uiteraard alle kosten die hierbij komen kijken).

Mvrgr Jacco

ThunderJack7 (0), 16 jaar geleden

Het probleem van de verlichting is opgelost.
Had er al eerder last van en volgens de dealer wat het opgelost.
Helaas ze hebben eerder meer gesloopt dan opgelost.
Steker verbinding zat niet goed en op het plaatje waar de achterlichten op gemonteerd zijn was totaal verbogen waardoor geen goed contact.
Zo zie je maar weer je kan het beter zelf doen dan aan een ander overlaten.

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

@ paul: dat staat onderaan het bericht vermeld paul :)

@ ThunderJack7 : je kan er nog wel mee rijden.. maar het is aan te raden om dit niet te doen.. aangezien de rij-eigenschappen sterk verminderen kunnen door het reinigen.

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.