Seat Ibiza: smoren, zagen, hoog co

Bouwjaar: 1994

Mijn Seat Ibiza loopt stationair mooi maar als je het gaspedaal op een bepaalde stand houd gaat hij zelf gasgeven en weer los laten. Als ik het gas te diep intrap smoort hij. Ook levert de motor weinig vermogen en is het CO percentage rond de 8%!
Wie kan mij helpen ik heb zelf al de gaskleppotentiometer vervangen en er een nieuwe rotor en verdelerkap op gezet maar het probleem blijft. Het betreft een Seat ibiza van 1994 met een 1.8i ABS motor dezelfde motor licht in oa de vw golf 3 en in meerdere types van seat.

dupl-u-15882-5dd1489100b8d+dexter

Geplaatst door dupl-u-15882-5dd1489100b8d+dexter (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

zitten er geen lekke vacuumslangen in ?
Is de lambda sonde nog in orde?


kijk dit eens na.of laat hem ens uitlezen bij de dealer.


Suc6

dupl-u-15882-5dd1489100b8d+dexter (0), 19 jaar geleden

Heb hem laten uitlezen: geen storingscodes, wel zijden ze 99% de ECU. Andere ECU erin ja wel de goede ja! presies hetzelfde probleem, Wel was ik hierboven vergeten te vermelden dat er geen vaccuum lek is en dat het geen Mono Motronic pakking is die stuk is. Ook als ik de computer reset is het eventjes goed maar dan begint het weer.

dupl-u-15882-5dd1489100b8d+dexter (0), 19 jaar geleden

Ik heb inmiddels al vanalles met mijn auto geprobeerd maar de oplossing voor het probllem is: de lambda sonde, deze gaat dusdanig kapot dat hij onder invloed van de temperatuur van de uitlaatgassen gaat pendelen worden de uitlaatgassen warmer gaat hij sneller pendelen.
Na het vervangen van de lanbda sonde werkt de auto weer perfect. Ook heb ik inmiddels bij andere ABS motoren hetzelfde probleem opgelost ook smv vervanging van de sonde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.