Seat Alhambra: start af en toe niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 85kw

geachte kenners,

mijn alhambra heeft de laatste maanden kuren, dwz dat de motor af en toe niet aanslaat; alles werkt en draait, maar hij wil niet starten (klinkt voor mijn onwetende oren alsof hij niet vonkt of geen brandstof krijgt). na een korte periode van niet proberen start hij wel weer. Vandaag kwam ik er achter dat het gloeilampje ook niet brandt dan. Toen de auto wel weer startte deed ook het gloeilampje het weer voor het eerst. De garage heeft al een diesel-niet-terug-laten-lopen-apparaat ingebouwd, maar dat heeft dus niet geholpen.

Wij wonen in noorwegen en aangezien de kosten hier een stuk hoger liggen wil ik graag zelf proberen de fout te vinden alvorens een garage (mits nodig) in te schakelen.

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,

Stefan van der Klis

eljamibe

Geplaatst door eljamibe (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Heeft die garage hem toen ook uitgelezen en stonden er toen ook storingen in het geheugen?

eljamibe (0), 9 jaar geleden

uitgelezen en gereset. Geen storingen; Hij blijft wel aangeven dat hij service moet hebben ondanks dat ze hem gereset hebben...

eljamibe (0), 9 jaar geleden

volgens de garage startte hij wel met directe diesel toevoer en ze hebben daarom dat niet-terugloop-geval aangebracht; wat dus niet heeft geholpen, kwam er vandaag achter dat het gloeilampje het af liet weten en toen die het voor het eerste weer deed startte hij ook weer...

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Gebruiken ze wel een goede testkast want na resetten service zou deze niet meer moeten branden en dus ga je ook twijfelen of die testkast wel of geen storing juist uitleest (ivm dat er geen storing in zou staan wat wel mogelijk is hoor).

Volgens mij (niet 100% zeker) heeft deze wel een zekeringkast bovenop de accu zitten en daarin zitten als goed is div zekeringen en ook voor het gloeisysteem, zijn deze niet gesmolten of geoxideerd oid? Anders zou ik voor de zekerheid een nieuwe koelvloeistof temperatuursensor monteren, kost niet zoveel en kan je zelf vervangen met beetje ervaring en het daarna weer aanzien.
Anders zijn er wel diverse metingen vereist aan het gloeisysteem om tot een diagnose te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.