Seat Cordoba: stotteren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Mijn Seat Cordoba 1.4 16v Stella uit 2004 (kilometerstand 149.000) begint na ongeveer 15 kilometer te hebben gereden enorm te stotteren/in te houden. De motor is op het moment dat de auto begint in te houden/te stotteren al warm en ook de climate control doet zijn werk naar behoren. In de afgelopen maanden zijn de lambasonde, een bobine en een temperatuursensor vervangen. Op advies van een garage zet ik op het moment van stotteren de auto aan de kant, zet de motor uit, wacht 1 minuut en start daarna de auto waarna de auto goed functioneert. Als ik de auto start terwijl het buiten warm is (en de climate control z'n best doet om de auto af te koelen) is de auto onrustig, als je hierna gaat rijden houd de auto in en rijd de auto niet soepel. Vorig jaar is de EGR-gasklep overigens vervangen.
Wie herkent dit probleem en weet misschien de oplossing?

obbink

Geplaatst door obbink (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Heb je hem ook laten uitlezen? Staat er een storing in? Zo niet, dan zou ik de BDP sensor vervangen en dan weer aankijken, daar lijkt het wel sterk op dat deze sensor kuren heeft.

obbink (0), 10 jaar geleden

Vanmorgen dreigde de auto na ongeveer 15 kilometer weer te gaan inhouden/stotteren en juist op het moment dat ik de auto aan de kant wou zetten hield het stotteren/inhouden op en ging het controlelampje van het motormanagement branden. De daarop volgende kilometers reed de auto prima. Ik had al een afspraak met de Seat-garage gemaakt, benieuwd waar ze morgen mee komen.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Nou mooi dan staat er in ieder geval een storing in het geheugen en weet je wat meer.

obbink (0), 10 jaar geleden

Bij de garage hebben ze de compressie in de cilinder gecontroleerd, de motor schoon gemaakt en hebben ze alles in de fabrieksafstelling geprogrammeerd. We zijn nu 1 week verder en de klachten zijn verdwenen. Het enige dat opvalt is dat als het warm is en de climate control z´n best moet doen om de auto binnen op temperatuur te krijgen de auto even tijd nodig heeft om op gang te komen.

obbink (0), 9 jaar geleden

En toen waren de problemen weer terug; helaas dit keer geen controlelampje. Stoppen, motor uit, minuutje wachten, opnieuw starten en dan is er niets meer aan de hand. Garage weet het ook niet meer; iemand nog een idee?

Serge07 (0), 9 jaar geleden

[b]Ja als je kunt vertellen wat de storingscode was de vorige keer ![/b]

En Climate control ( Airco ) houdt je motor niet koud of warm maar de persoon in de wagen zelf wel
Heeft verder niks met je probleem te maken behalve dat het benzine verbruikt en pk's wegpakt als je hem inschakelt

Daarbij de vorige keer toen het lampje van de Motor management ging branden liep hij naar behoren
ook dat is normaal omdat de ECU dan in een noodprogramma gaat

obbink (0), 9 jaar geleden

Twee weken geleden is ook de voorste lambdasonde vervangen (in februari was de achterste lambdasonde vervangen) en de problemen zijn opgelost. Dure grap, 2 lambdasonde's, een bobine en een motor die helemaal is schoongemaakt maar de auto heeft nog nooit zo lekker gereden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.