Seat Leon: Stotteren Seat leon

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AUS

Hallo,

Deze Seat leon begint bij een snelheid van 130km/h op een gegeven moment te stotteren. Als je zo lang blijft doorrijden springt op een gegeven moment het motormanagement en epc lampje aan. Indien je daarna gas bij geeft hoor je een soort knal, en blijft hij 1200 toeren stationair lopen of je nou gas geeft of niet. Als je de auto daarna uit zet en opnieuw start loopt hij weer normaal, totdat je weer +/- 10a20 minuten 130km/h rijdt. Gisteren weer met de auto gereden, nu zonder lichten aan en heb geen problemen gehad. Auto uitgelezen en er waren geen foutcodes.

Heeft iemand een idee wat het kan zijn? Mvg Fred en Joël

Fred Jaco

Geplaatst door Fred Jaco (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ovi (0), 13 jaar geleden

TPS (gaspositiesensor) of krukaspositiesensor.

destiny en angel (0), 12 jaar geleden

ik heb een vraagje ik weet ook niet hoe ik een probleem moet plaatsen maar ik heb een seat leon 2000 ben 1.6 sr maar hij loopt niet stationair en hij slaat steeds uit en heb ook waterlekage en die komt ook ergens onder mijn daschboard vandaan heb ook geen idee wie kan mij helpen?

dutip (0) PRO, 12 jaar geleden

hallo Fred,

Waarschijnlijk is je ecu defect geraakt door waterschade, de enige oplossing is vervangen voor een tweedehands exemplaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.