Seat Toledo: Stuurkolom sensor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 110pk

Sinds een paar weken brand en weer een waarschuwingslampje in het dashboard (driehoekje met een ! erin met eromheen een circkel pijltje) Een halfjaar geleden brande deze ook al maar toen was her min ESP sensor die defect was. Nu weer naar de Seat garage geweest en laten uitlezen. Nu blijkt het mijn Stuurkolom sensor te zijn die defect is. Kosten zijn € 360,00 ecxl montage en btw. Mijn vraag is waar zit deze sensor? En kan ik het zelf vervangen? Of kan ik de sensor zelf demonteren en goed schoonmaken en weer terugzetten dat ik zo kosten bespaar? Weet iemand ook waar je als particulier Seat onderdelen kan bestellen?

Al een vast bedankt.

Koning Seat

Geplaatst door Koning Seat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Sensor is één geheel met de clockspring van de airbag. Stuur/airbag zal je moeten demonteren. Je moet dus weten wat je doet bij zo klus. Ook zal de nieuwe sensor goed geplaatst moeten worden en daarna moet ie ook met een testkast ingeleerd worden.

Schoonmaken heeft geen zin en gaat ook niet.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.