Seat Arosa: Thermostaat waar zit ie ???????

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Waar zit de thermostaat bij de seat arosa 1.0 van 1998.

Krijg hem nie gevonden.

Misschien heeft iemand een foto voor me.

dutch78

Geplaatst door dutch78 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Rosse (0), 16 jaar geleden

Er zijn meerdere 1.0 motoren in de arosa en de lupo gelegd.

Ik gok even dat het over motorcode AHT gaat, aangezien de thermostaten daar een bekend probleem zijn. De thermostaat bevind zich daar in het zwarte plastic huis dat aan bakzijde aan het blok bevestigd zit. De thermostaat is niet apart te krijgen, alleen het volledig thermostaathuis + sensor. Kost ongeveer 90 euro bij de dealer denk ik. Het probleem bij deze dingen is dat de plastic clips waar de thermostaat op bevestigd zit afbreken in het huis.

mister1 (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een AER motorblok ook een 1.0 van '97 en bij mij zit ie aan rechterkant als je voor motorkap staat.

Ik heb toen mijn hele thermostaathuis vervangen omdat ie lekte. Je moet wel beetje handig zijn omdit te vervangen. Zit beetje lastig vast aan motorblok. En er lopen stuk of 3/4 slangen aan het huisje.

Ik heb dit niet zelf gedaan. Je kunt dit huisje alleen bij dealer krijgen voor ongeveer 60 euro incl.

ricardo9623 (0), 16 jaar geleden

Indien er een AER motor is ligt dan zit hij in het thermostaathuis. Ga voor de auto staan, nadat je de afdekplaat hebt verwijderd zie je rechts een stroomverdeler. Onder de stroomverdeler en boven de versnellingsbak zit het thermostaathuis. Hier komen alle slangen van het koelsysteem samen. Om bij de thermostaat te komen moet je de slang verwijderen die van de onderzijde van de radiateur naar de motor gaat, daar onder zit hij dan. Om het simpel te houden kun je ook gewoon de slang volgen die van de onderzijde van de rariateur naar de motor gaat. Daar waar deze slang het thermostaathuis in gaat zit dus ook de thermostaat. Vergeet niet eerst je koelmiddel af te tappen door de slang aan de onderzijde van de radiateur los te maken en het koelmiddel op te vangen. Het type plaatje vindt je rechts van het uitlaatspruitstuk aan de voorzijde op het motorblok. Het motor type wordt aangegeven met drie letters.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.