Seat Ibiza: trekt niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 AFT

Vaak trekt deze auto niet lekker (schokjes en weinig kracht), en hij loopt niet netjes stationair. Uitgelezen met VAG-com, de lamdawaarden lopen van 0,25 tot 1,10V (stationair draaiend), hij pendelt wel netjes. Ook de load en het voltage (boordspanning) schommelen, net als het toerental, wat loopt van 800 strak, tot 864. Meest van de tijd blijft hij staan op 832, en dan zakt hij even trug naar 800 en schiet dan door naar 864tpm. Lambdasonde is kortgeleden al vervangen, en gasklephuis is ook schoon. Is de lamdasonde bij jullie ook de hoofdverdachte of zijn er nog andere zaken waar ik naar kan kijken. Vorige week de uitlaat er al helemaal onder vandaan gehad, ziet er goed uit, maar klinkt nog steeds hol. Vacuumlek ook niet geconstateerd. De load is toch de belasting van de motor?

DJ1600

Geplaatst door DJ1600 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricardo9623 (0), 16 jaar geleden

Heb ook last gehad van vermogens verlies en onregelatig stationair draaien, voornamelijk bij optrekken vanuit stilstaand. Garage kon ook niets vinden, na lang zoeken bleek tempratuur regeling van inlaatlucht niet goed. Inlaatlucht werd veel te warm omdat de thermostaat in winterstand bleef hangen. Heb regelkast voor inlaatlucht verwarming vervangen. Motor krijgt nu weer koudelucht bij volgas. Heb seat arosa.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

en die thermostaat wat heb je daar mee gedaan?????

DJ1600 (0), 16 jaar geleden

De thermosthaat heb ik onlangs nog vervangen, deze is nu goed. De temperatuur van de aangezogen lucht is ook goed, dit heb ik uitgelezen met vag-com. Ik zit meer met die lambdaregeling, wat denken jullie van de aangegeven waarden, en wat houdt die load nou ook alweer in..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.