Seat Toledo: uitvallen motor na het starten en inhouden motor tijdens rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi

Mijn auto valt soms uit na het starten, het lampje van de accu/dynamo gaat dan branden samen met de lamp van de gloeispiraal (boekje:storing in motorcircuit). De accu is nagemeten en deze schijnt goed te werken. Onlangs is er een nieuwe poeli op de aircopomp gekomen en volgens de garage kan het hier niets mee te maken hebben terwijl de klachten wel hierna zijn begonnen! Ook de riemen daarom heen zijn goed.

Tijdens het rijden houd de auto soms in. het lampje van de gloeispiraal gaat hierbij altijd branden en het lampje van de accu/dynamo soms. dit is pakweg 2 sec en hij rijd weer normaal.

Vandaag tijdens het rijden remde ik af voor de bocht terwijl ik de bocht door wilde begon de gloeispiraal en het accu/dynamo lampje te branden. De stuurbekrachtiging viel alleen uit of de hele motor viel uit, dat weet ik niet precies, was te veel onder de indruk beetje geschrokken. Ik heb de wagen opnieuw gestart en hij deed weer normaal (voor zolang als het duurt)

Bij de dealer is de computer uitgelezen en er worden GEEN storingen weergegeven. Zij hebben er ook mee gereden en hoe verassend, bij hun doet hij het niet dus conclusie: we kunnen niets voor je doen!

Als jullie iets weten hoor ik dat graag! Alvast bedankt! Jacqueline

bolleke

Geplaatst door bolleke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Laat de remlichtschakelaar eens vervangen,als deze hapert gaat ook het gloeispiraaltje branden en de motor houdt dan ook in.(alleen geen accu lampje die dan gaat branden)
Let maar eens op...Trap maar eens VOORZICHTIG op de rem met je linker voet tijdens het gasgeven,dan zal je als het goed is merken dat de motor gas afneemt.
Dus als de remlichtschakelaar hapert,kan dit ook voor problemen zorgen,het is te proberen aangezien er geen storingen in staan.
Verder kan er nog een probleem zitten met de bekabeling of wegrijblokkering enz.

Ricky,

bolleke (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je oplossing! Alleen heb ik idd al eens een remlichtschakelaar vervangen omdat deze defect was en toen bleef de gloeispiraal knipperen wanneer het remlicht het niet deed, in dit geval blijft hij niet knipperen, het is maar 1-2 sec dan weer uit en de motor neemt echt behoorlijk veel gas terug dan.

Ik was nog wel vergeten te melden dat hij nu af en toe met inschakelen van de motor (voorgloeien) een vreemd zoemend geluid begint te maken. ik kan het geluid niet plaatsen en het is ook niet altijd.

Groeten Jacqueline

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.