Seat Arosa 2002: Voorbanden lopen leeg

Bouwjaar: 2002

Mijn moeder heeft een Arosa met 195/45 15 banden, de voorbanden lopen steeds leeg. Ik heb de banden gedemonteerd, velgranden schoon gemaakt en een nieuw ventiel gemonteerd en de band weer goed vet gemonteerd. Het ging even een paar weken goed maar nu lopen ze weer steeds langzaam leeg. Mijn vraag is: lopen banden sneller leeg als je steeds de carport op en af rijdt( je moet eerst de stoep op via zo`n schuine trottoirband)? Volgens mij heeft het te maken met de vrij lage wang van de band want met haar vorige auto, een sierra met 185/65 14 banden, gebeurde het nooit. Het zijn trouwens Continentals. De velgen zijn overigens niet krom

Arjan576

Geplaatst door Arjan576 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

buzzin (0), 18 jaar geleden

Ik woon zelf in een wijk waar iedereen zo'n beetje over schuine stoepranden z'n parkeerplaats op moet, maar niemand heeft last van leeg lopende banden, dus ik vermoed dat het daar niet aan zal liggen.
Probeer voor/achter eens te wisselen, is het dan nog steeds voor die leeg loopt?

hovo (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je al nieuwe ventielen gemonteerd. zo ja rijd dan eens langs een banden bedrijf en vraag of ze hem in de waterbak willen doen voor je

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

anders de band vanm de velg afhalen en de velgrand eens controleren en ook eens laten controleren of de banden niet gewoon lek zijn..

mvg

kawa16166 (0) PRO, 18 jaar geleden

gewoon doen wat Hennie zegt ,met velg en al in de waterbak. Er zijn ook van die lekkere goedkope velgensetjes in omloop.Ook een velg kan lekken!!!!!!!!!!!

Arjan576 (0), 18 jaar geleden

ik had ze al vooraf in de waterbak gegooid maar natuurlijk geen bubbeltje te zien, daar lopen ze naturlijk weer net te langzaam voor leeg. Maar ik zal es de wielen verwisselen van voor naar achteren, kijken of het iets uitmaakt.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

probeer eens stikstof, schijnt beter te wezen.

een band loopt langzaam leeg, dat is een normaal verschijnsels.
ze adviseren niet voor niks om maandlijks de spanning te controleren.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.