Seat Leon: waarschuwingslampje koelsysteem knippert

Bouwjaar: 2002

Van een Seat Leon 1.8 20VT 132kW/180pk AUQ, bouwjaar 2002, knippert 's ochtends het rode waarschuwingslampje van het koelsysteem, tevens geeft het een waarschuwingssignaal. Dit gebeurt alleen wanneer de buitentemperaturen echt laag zijn (tot zo'n 5 graden). Het storingsgeheugen geeft geen opgeslagen storingen weer. Omdat we eerder exact zo'n Seat Leon met deze klacht hadden, hebben we het expansievat (niveauzender zit hierin vast gemonteerd) vervangen. Echter, de klacht blijft, ondanks dat de symptomen hetzlefde zijn. Wie heeft een idee?

H.Terpstra3912

Geplaatst door H.Terpstra3912 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien is het geen storing maar een melding dat je nog geen vermogen moet vragen van de motor totdat die opgewarmd is. Had Golf GTI vroeger ook.

Anton465 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat ik vaker mee heb gemaakt dat je er gewoon iets meer koelvloeistof in moet doen. En wat ook kan is dat het normaal is dat onder 5graden buitentemp het akoestische signaal gaat, dit is een waarschuwing, volgens mij gaat het lampje dan niet knipperen maar dat weet ik niet zeker, succes

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

een lupo had bij ons dezelfde klacht
expansievat vernieuwd en storing was verholpen
(heb met de dealer gebeld,schijnt corrosie/roest aanslag op zender te komen)

Siem Bijman (180) PRO, 19 jaar geleden

Verhaal van D Cnosen over de Lupo kan ik bevestigen.Zelfde probleem en ook opgelost door nieuw expansievat.Zelfde ook al eens met een Passat van 2000 gehad.Komt dus meer voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.