Seat Toledo: waterlekkage

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Is er bij iemand een bekend probleem van waterlekkage van een toledo II? Het is aan bestuurderszijde. Waterafvoer voor de voorruit is schoon.

Jordy5884

Geplaatst door Jordy5884 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

universeel11700 (0) PRO, 18 jaar geleden

aan de binnenkant achter de deurplaat zitten een stalen plaat daar lekt deze heel vaak op de kitrand dan lekt hij aan de onderkant naar binnen

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ook ff de tochtrubber onder aan de deur open snijden, deze dicht met de deur dicht de afwateringsgaten van de deur af. gewoon een paar stukjes er uit snijden. En inderdaat die plaat opnieuw afkitten

Nuts (0) PRO, 18 jaar geleden

door het maken van inkepingen in de onderste deurrubbers is probleem niet op te lossen bij heftige regenbuien blijft deze toch naar binnen lekken. waarbij natte voeten het gevolg is. DE oplossing hier tegen is het verwijderen van de stalen deurplaten die zich achter de deurpanelen bevinden en de schuimrubberen rand in de deurplaat verwijderen en deze vervangen door een zelf aan te brengen siliconenkitrand. het uitsnijden van de onderste rubbers van alle 4 de portieren in een bijkomende noodzaak.
dit is de oplossing voor dit probleem ik heb dit al zo vaak toegepast en heb nog nooit iemand terug gehad.

plukk84 (0) PRO, 15 jaar geleden

ha bedankt dat ga ik ook even proberen. ben erg benieuwd.

theunisdubois (0), 15 jaar geleden

Zo ik zag dat je het probleem had met het water, nou mij is net hetzelfde overkomen met mijn toledo van 2001.
Bij mij was de passagierskant nat en er bleef water liggen op de dorpels.

wij hebben al de panelen er af gehaald, het binnenpaneel hebben we niet helemaal los gemaakt maar zover dat er ruimte genoeg is dat je de onderste helft af kan kitten.
Gewoon met normale ciliconenkit.
Als je dit bij alle vier de deuren doet is je probleem als het goed is verholpen.

wat je wel ff moet doen is de komende tijd je kachel aanzetten en je een van je raampjes een klein stukkie open laten staan. ik denk dat dit je moet helpen. ik heb nergens last meer van, ook niet van overdreven beslagen ruiten voor dat je weggaat
Gr TD

Rolide12 (0), 15 jaar geleden

Hallo inderdaad ik heb het zelf gehad ,het is inderdaad de binnen plaar van de portier.
Het water wat vie het raam de deur inloop dat gaat via de onderkant van de deur waar de kit niet meer water dicht is zo de auto in.
Let wel op het kan ook zijn dat de 2 gaten onder in de deur dicht zitten die zitten nog onder het rubber onder aan de deur.

succes. p.s. kijk uit als je de binnen plaat verwijderd dat je het slot buiten op de deur los moet draaien anders breekt hij binnen in de deur af.
De kosten die ik bij de seat garage moest betalen voor deze reparatie was een half jaar geleden 36 euro en een uur werk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.