Seat Cordoba: Zwembad in mijn Cordoba bj2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V AUA

Hallo iedereen,

De afgelopen weken heeft het behoorlijk geregend.. Helaas heb ik dat geweten: de vloer achter mijn bijrijdersstoel zeiknat.

Deze vloer heb ik eruit gesneden en de isolatiemat weggehaald (om te drogen), een halve week later stapte ik in mijn auto en achter mijn bijrijdersstoel was het letterlijk een zwembad.

Afgelopen maandag heb ik even verder gekeken (ivm tijd), de isolatiemat onder de vloer voor de bijrijdersstoel is ook zeiknat. Met een tuinslang water op het dak gespoten en bleek dat het water ter hoogte van m'n speaker (rechts voor, bijrijderskant) over de dorpel naar binnen giet.

Op aanraden heb ik al de bak van de interieurfilter schoongemaakt, niet ingekit of rubber vervangen. Ik vond ook het rubber wat over de gehele auto loopt (van voor naar achter zogezegd) onder m'n voorruit gewoon los te trekken was. Deze is inmiddels weer vastgeplakt. De bijrijdersportier is even wat strakker gezet..

Ik heb al meer lopen zoeken op fora, er is een bekend probleem met de Seat's wat betreft een metalen afdekplaat in de deur die niet goed is afgedicht of gemonteerd. Helaas lees ik dat dit probleem alleen bij Leon's, Toledo's etc voorkomt. Mijn Cordoba heeft niet zo'n afdekplaat. Alleen een folie (die ik zowiezo ga vervangen).

Met m'n zoektocht kan ik weinig vinden over waterlekkage bij de Cordoba.. daarom hier mijn vraag:

Heeft iemand een idee waar het vandaan komt en hoe ik het kan verhelpen. Het is een Cordoba uit 2001, misschien de rubbers compleet vervangen?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

derwin30

Geplaatst door derwin30 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Lees dit maar even. Zal hetzelfde probleem zijn.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

derwin30 (0), 12 jaar geleden

Veel dank voor je reactie.

Ik heb wel gekeken achter de deurbekleding en vond dat de "folie" aan die kant waar het water naar binnen komt, goed afgesloten was en ook niet nat voelde. Hoewel een afdichtrubber van de deurbekleding zelf wel wat raar aanvoelt.

Ik ga morgen zowiezo deze folie vervangen en een goeie kitrand aanbrengen.

derwin30 (0), 12 jaar geleden

Ik heb vandaag nog maar eens getest met een 6 tal flessen water. Het water komt nu niet naar binnen.. Ik denk dat het probleem is opgelost.

Wat is er gebeurt: deur is strakker afgesteld (drukt meer aan zeg maar) en ik heb een rubber vastgeplakt.

Dit rubber is de eerste rubber wat je ziet als je de deuren opent. Hij loopt zeg maar aan de rand van je dak en loopt van voor onder je voorruit naar de bovenkant van je achterraam (over de hele auto dus). Dit rubber was onder m'n voorraam los (plakband verweerd), kon hem gewoon lostrekken. Dat stuk heb ik met nieuw dubbelzijdig tape weer vastgezet.
Ik denk dat hierdoor het water wat via het dak naar voren (in de bovenste deurgoot zeg maar) loopt niet meer direct naar m'n voordeur kan gaan, maar netjes naar de watervangbak onder m'n raam geleid wordt.

Ik heb nog expres gekeken of het water ook via de folie tussen m'n deurbekleding en deur liep. Dit was niet het geval.

@moderator: bedankt nogmaals voor je advies.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.