Skoda Octavia: Afstandbediening werkt niet goed

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Sinds een paar maanden hebben wij problemen met de afstandbediening van onze Skoda Octavia Combi. Omdat het er op leek dat het kwam doordat de batterijen in de afstandsbediening bijna op waren, heb ik daar in eerste instantie niet op gereageerd, maar nu de batterijen vervangen zijn, blijven we nog steeds problemen hebben.
Het vreemde is dat in eerste instantie het gewoon lijkt te werken, maar na een aantal keer (1 tot 3 keer) de deuren openen/sluiten werkt het opeens niet meer. De enige manier om dan de deuren te openen/sluiten is met de sleutel zelf. Daarna doet hij het weer even.
We hebben inmiddels ook al getest met een kompleet nieuwe sleutel, maar die gaf dezelfde problemen. Het probleem lijkt dus in de auto zelf te zitten.

Herkent iemand dit probleem? Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn? Gesteld dat de apparatuur in de auto zelf defect is, wat kost het om zoiets te repareren?

Met vriendelijke groeten, Ronald van Gogh

rogonl

Geplaatst door rogonl (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je je sleutel al opnieuw in laten leren?!

en probeer je de wagen niet telkens van een grote afstand te openen?! hierdoor raakt hij zijn ' geheugen' kwijt waardoor deze niet meer goed zal werken.


mvg

rogonl (0), 16 jaar geleden

Dat hebben we inderdaad al geprobeerd. We hebben zelfs een complete nieuwe sleutel gepakt en die ingeregeld. Het rare is en blijft dat zelfs op 10cm afstand de sleutel het een paar keer doet (open en dicht) en dan houdt hij er ineens mee op en moet je echt de sleutel in het slot steken om hem handmatig om te openen.

Groetjes

Santa (0), 16 jaar geleden

[quote=blijegeit]probeer je de wagen niet telkens van een grote afstand te openen?! hierdoor raakt hij zijn ' geheugen' kwijt waardoor deze niet meer goed zal werken.[/quote]
Dit fenomeen ken ik niet....
Hoe werkt dit?

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

ab's raken regelmatig hun geheugen kwijt... zover mij bekend komt dit door de wagen van te grote afstanden proberen te openen... hierdoor komt het signaal niet goed of verstoord binnen... helemaal als je een AB hebt die telkens van code wisselt is dit goed het geval.. de wagen raakt de tel kwijt en de codes komen na verloop van tijd dan niet meer overeen...


mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.