Skoda Octavia: overschakelen benzine naar lpg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 8v

Hallo mede forum genoten.
Sinds een paar dagen schakelt mijn mooie Octavia niet meer van Benz naar LPG.
Eerst hielp het soms om met warme motor opnieuw te starten, nu schakelt ie bijna helemaal niet meer naar LPG.
Installatie: Teleflex GFI (voorheen AG).
Auto heeft 140.000 gelopen en bij 85.000km een nieuwe (LPG)kop gekregen.

Groet, Pieter

pjeter69

Geplaatst door pjeter69 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

een post is wel voldoende over hetzelfde onderwerp hoor.


mvg

pjeter69 (0) PRO, 16 jaar geleden

Excuses, maar ik hoopte dat er meer aandacht voor zou zijn op de VW afdeling, het betreft natuurlijk ook een VW-motor.
Wist niet dat dat illegaal was blijegeit.
Ik begrijp natuurlijk wel dat we de site zo schoon mogelijk moeten houden!

PK

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

is niet illegaal hoor :) maar de mensen die binnen de VAG groep werken en hier komen zullen denk ik net als mij de vag groepen aflopen... dus vandaar ook dat het niet nodig is :)


mvg

pjeter69 (0) PRO, 16 jaar geleden

Allright.
Ben intussen bij gasspecialist (Son) geweest voor diagnonse, maar dat kon alleen op afspraak. Na enig aandringen gaf hij als meest voor de hand liggende mogelijkheid het vervangen van verdamper en injectoren op; kosten 700 a 800 euri! (oh ja en extra het plaatsen van een koperen filter als die er nog niet zit)
Toen gebeld met de inbouwer (Roosendaal), hij vond het een nogal overdreven verhaal en vermoedde dat verouderde vacuumslangtjes waarschijnlijk de oorzaak zijn, simpel op te lossen dus. Verder kreeg ik ook wat prijzen van de verschillende onderdelen van hem, mocht er toch meer aan de hand zijn en de opmerking dat het allemaal goed zelf te doen is. (levensduur verdamper min. 150.000km, kan met geluk ook 3ton zijn)
Intussen rijdt de auto spontaan weer probleemloos op LPG... Ga de controles natuurlijk wel uitvoeren en het filter plaatsen als het er nog niet zit.
Jullie horen het verder wel enne, suggesties zijn natuurlijk welkom!
PK

pjeter69 (0) PRO, 16 jaar geleden

Helaas, inmiddels schakelt hij weer niet over naar gas.
Vacuumslangtjes gecontroleerd = OK

pjeter69 (0) PRO, 16 jaar geleden

Opgelost door de gascomputer helemaal te demonteren en alle contacten schoon te maken, ook van de processor.

Mat_2005 (0), 16 jaar geleden

Hallo pjeter69,

Waar bevindt zich de gas computer? Ik heb een soortgelijke probleem. Van alles laten vervangen maar het hielp niet. Graag hoor ik van je of ik ergens een instruktie kan downloaden of zo.

Alvast bedankt en groeten,

Mat

pjeter69 (0) PRO, 16 jaar geleden

De gascomputer bevindt zich in de motorruimte, meestal aan de accubehuizing. Meestal duidelijk te herkennen omdat ie achteraf is ingebouwd. Zit een dikke lange stekker op (48polig?).
Haal de massaklem van de accu los voor je de gascomputer uitbouwd. In de behuizing voorzichtig te werk gaan, is gevoelig spul... De processor moet je er heel voorzichtig uitwippen anders kun je computer zo bij het vuil gooien (kost 425,-). Zet alles op de zelfde manier weer in elkaar en hoop op het beste.
Ik mijn geval was er bij de gasboer de diagnose gesteld dat de computer defect was.
Wat is er bij jou al vervangen?

Mat_2005 (0), 16 jaar geleden

Pieter,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik zal zeker vorzichtig aan het werk gaan. wat de gasboer tot nu toe aan vervangen heeft is een gas injector, een nieuw verdamper, gas drukregelaar, boudiekabels, bougies en noem maar op. Ik heb zelf uiteindelijk de gasklephuis verschoond en het probleem is aanzienlijk verhoplen. Maar stationair is hij nog niet helemaal 100% hij blijft schommelen en trillen en inhouden. Ik heb het gevoel dat het aan de gascomputer ligt. Ik ga in het weekend aan de slag hiermee. laat ik jullie nog weten wat de resultaten zijn.

Gr, Mat

pjeter69 (0) PRO, 16 jaar geleden

Controleer ook op lekkage in inlaat traject en uitlaat traject.
Dwz
geen valse lucht in traject tussen LMM en kop en
geen lekkage in uitlaat t/m de lambdasondes.
Bij het inlaat deel kun je dat doen door op alle aansluitngen voorzichtig te spuiten met bv remmenreiniger, reageert de motor daar op dan lekt er iets.

Mat_2005 (0), 16 jaar geleden

Volgens mij heeft de gasboer dat eens gedaan. Voor de zekerheid loop ik zelf nog een keertje na. Heel erg bedankt en groeten,

Mat

pjeter69 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoe loopt ie op benzine?

Mat_2005 (0), 16 jaar geleden

Op benzine loopt ie veel beter stationair schommelt ie, maar veel minder. Ik heb dus daarom mijn twijfels of het aan die gascomputer ligt? Ik denk zelf eigenlijk aan de nokkenas positiesensor. Of de O-ring in het inlaatspruitstuk! Hij schakkelt heel goed van benzine naar gas en terug. Alleen stationair schommelt en onstabiele toerental heeft. Hij slaat niet af en tijdens het rijden helemaal geen probleem na het verschonen van het gasklephuis natuurlijk. Voorheen was het anders.
Alle advies is welkom!!

Groeten,

Mat

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens mij is het zo dat de gascomputer gebruikt maakt van het orginele MMS systeem. Maw als het benzinegedeelte niet goed verloopt zal de gascomputer zichzelf uitschakelen. Bv bij een fout (te arm of te rijk)lambda signaal zal de computer automatisch overschakelen op benzine.
EGR wel ok?
Nu de brandstofprijzen benzine en diesel alleen maar duurder worden hegbben de lpg inbouwstations het vreselijk druk. LPG inbouwen is tegenwoordig niet meer zo simpel als vroeger.........

pjeter69 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb inmiddels het gasklephuis gereinigd (alles er omheen ook). Verder de adaptatiewaarden terug gezet. Koude start is nu OK.
De motor loopt helaas nog niet helemaal mooi stationair. (benz een fractie beter dan lpg)
Inlaatkanaal is dicht: geen valse lucht.

Hoe controleer je bij deze motor de EGR?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.