Skoda Octavia: airco, anjager, verwarming

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste mensen.
Bestaat toeval? Afgelopend dinsdagmorgen mijn auto voor schadeherstel weggebracht en de kachel aangezet et.
Dit gaat al jaren prima. Na ophalen van de auto doet de kachel het niet, de aanjager weigert dienst en de airco reageert alleen door een verhoging van de toeren, zonder te blazen dus. Zekeringen alle in orde. Herkent iemand dit uitgebreidere probleem en wat zou de oplossing kunnen zijn. De zilverkleurige aircokop onder de motorkap voelt goed koud aan. De schadereparateur zegt de motorkap niet open te hebben gehad! Toeval???
Lees met interesse de reacties.
Met vriendelijke Skoda-groet,
Marcel Mondelaers.

mondelaers

Geplaatst door mondelaers (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jjbalmszonen (0) PRO, 13 jaar geleden

Waar zat de schade? Waarschijnlijk werkt gewoon de aanjager niet als je die niet hoort, kun je onder de motorkap luisteren of je de aircopomp hoort aanslaan als je hem aanzet, li onderaan? Wat is er nog meer gerepareerd, iets met bedrading?

mondelaers (0), 13 jaar geleden

Beste Balm.
Allereerst bedankt voor de snelle reactie. De bijrijdersvoordeur en de dorpel zijn gerepareerd alsmede een nieuwe kap om de electrisch verstelbare spiegel links. Ga nog kijken of de airopomp aanslaat.
Ben a-technisch dus ga een buurman charteren en zal dan rapporteren.
Tot ziens en alvast bedankt,
Marcel Mondeaers.

mondelaers (0), 13 jaar geleden

Beste Balm.
Lees het terug en bedoel dat de rechter deur (bijrijder) is vernieuwd.
Zeg dat iets?
Gr.
Marcel Mondelaers

jjbalmszonen (0) PRO, 13 jaar geleden

Natuurlijk heeft de reparateur de motorkap open gehad, al was het allen maar om op de accu een beschermapparaat te zetten om tijdens het lassen geen problemen met de software te krijgen, de electronica dus te beschermen, kijk nog eens goed of alle zekeringen in orde zijn, een voor een, als je aanjager het binnen niet doet en ook de ventilatoren onder de motorkap is wel frappant allebei tegelijk, misschien een hoofdzekering? Als de rechterdeur vervangen is, kijk goed bij de verbindingstekker tussen portier en rechter stijl, bedrading geen beschadiging?

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

Doet de aanjager het helemaal niet of wel in stand 4. Als de aanjager alleen in de hoogste stand werkt is je kachelweerstand kapot.

mondelaers (0), 13 jaar geleden

Beste heren.
De aircopomp slaat aan en wordt ook koud. Het indicatielichtje bij de bedieningsknoppen van de airco brandt niet (meer). Ga zeker alle zekeringen opnieuw nakijken. De ventilatoren bij de radiator doen het beide wel. Eventuele beschadiging aan de bedrading kan ik niet nazien en ga hiervoor naar de garage.
Beste Dreuge: de aanjager doet helemaal niets.
Tot zover de update en prettige dag.
Groeten,
Marcel Mondelaers

mondelaers (0), 13 jaar geleden

Actuele update: de aircopomp doet het, de beide ventilatoren slaan aan bij inschakelen airco. Alle zekeringen ok.
Dus blijft over het niet werken van de aanjager. Laat morgen weten wat de garagist bij doormeten heeft gevonden.
Met groet,
Marcel Mondelaers

mondelaers (0), 13 jaar geleden

Beste Balm en Beuger. Het probleem is verholpen. Men is tijdens het vervangen van het spatbord vergeten de stekker van de verwarmingsunit aan te sluiten! Bedankt voor jullie helpende handen.
Met vriendelijke groeten,
Marcel Mondelaers

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.