Skoda Felicia: Auto trekt naar links als ik rem.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Het volgende probleem. Vorig jaar september zijn bij de APK keuring mijn remschijven en blokken vervangen. Sindsdien is de auto geleidelijk aan steeds sterker naar links gaan trekken als ik rem. Voordat de schijven en de blokken vervangen waren had hij dat ook maar niet zo sterk als nu. Ook is het linkervoorwiel altijd veel vuiler dan het rechter. Dat heeft hij al zoalng ik de auto heb en dat is nu drie jaar. Wie kan mij vertellen wat de oorzaak is?

Groet Ruud

Seeduivel

Geplaatst door Seeduivel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Felicia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Geleide pennen/bussen van de remklauw zitten vast door vuil en roest, waardoor de remblokken niet meer vrij komen van de schijf.
Dus, schoonmaken en invetten, zodat de remklauw weer heen en weer kan bewegen.
(dit had al moeten gebeuren bij het vervangen van de schijven/blokken.)


mvg,
Hans.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Op de remmentestbank kijken wat de remmen doen,en als ze allemaal goed zijn dan moet je het zoeken in de draagarmrubbers.

cuprapower (0), 14 jaar geleden

Hallo Seeduivel, is het nog gelukt met de remmen, zo niet , dan heb ik misschien een oplossing, omdat ik het zelfde probleem had met mijn auto, heb de remmen toen laten ontluchten aan de beide voorwielen en weg was het probleem, succes see

Seeduivel (0), 14 jaar geleden

Bedankt allemaal gaat jullie tips gebruiken en dan maar kijken hoe het gaat. In ieder geval bedankt voor jullie reacties tot nu toe.

Groet Ruud

stefan84 (0), 14 jaar geleden

En ruud..al wat opgeschoten ?

Gr Stefan

Seeduivel (0), 13 jaar geleden

Hey Stefan,

Sorry voor de ietwat late reactie, maar het probleem is inderdaad opgelost. Het probleem lag aan de remklauw versleten was. Ze hebben hem drie tot vier keer helemaal schoongemaakt, maar het mocht niet baten. De rechter klauw is dus vervangen, maar hij begint nu weer te klieren. Maar denk maar dat ik laat voor wat het is.

Groet Ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Felicia of stel zelf een nieuwe vraag.