Skoda Felicia: Felicia Cabrio 1960 slecht lopen.

Bouwjaar: 1960, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1000 cc 4 Cyl.

De motor van mijn Cabrio loopt op 3 cylinders en trekt slecht.
De bougie van de 4e cylinder is regelmatig nat en dat duidt volgens mij op geen ontbranding, terwijl de bougie wel goed vonkt.
De compressie is van alle cylinders goed en hetzelfde.
De bobine, bougie's, condensator, contactpuntjes, verdelerkap, bobinekabel en bougiekabels zijn inmiddels vervangen, zelfs het complete verdelerhuis met centrifugaalvervroeging heb ik vernieuwd.
Ook heb ik de ontsteking afgesteld met een stroboscooplamp en de contacthoek op de opgegeven waarde ingesteld.
Verder heb ik nog gekeken of er misschien een klepveer slecht is.
Ik heb een complete motor met versn.bak en uitlaat opgesteld staan en wanneer ik de onderdelen wissel, loopt de opgestelde motor wél goed met de onderdelen van de slecht lopende motor.
Het mooiste komt nog, als ik bij draaiende motor de kabel van de 4e cylinder er af haal blijft hij natuurlijk op 3 cylinders lopen, maar als ik hem op enkele milimeters van de bougie afhoudt loopt hij ineens wel goed en normaal op 4 cylinders.
Heeft iemand een idee, ik ben inmiddels ten einde raad.

pluto9150

Geplaatst door pluto9150 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Felicia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Theo Sparenburg (10), 14 jaar geleden

Lijkt er toch op dat de spanning ergens naar massa weglekt. Neem aan dat je de kabels, kompleet met nieuwe bougiedoppen hebt vervangen en dat de kabel niet via een klem ergens massa kan maken.
Heb je al eens in donker getest door bij lopende motor de kabel en kap met de plantenspuit nat te spuiten?


vr.gr. Tho

pluto9150 (0), 14 jaar geleden

Uiteraard heb ik de kabels etc. vervangen.
Ook heb ik de motor in het donker laten lopen, maar niets kunnen ontdekken, alleen niet de boel natgemaakt.

pluto9150 (0), 14 jaar geleden

Theo, je heb mij wel een goede tip gegeven, ik heb nu een extra massakabel getrokken van de motor naar de carrosserie en van de motor naar de accu, daarna de boel nog even secuur afgesteld en wat blijkt............. de motor loopt nu weer als het spreekwoordelijke zonnetje.
Hartstikke bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Felicia of stel zelf een nieuwe vraag.