Skoda Felicia: LPG-storing

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Ik wil het volgende probleem voorleggen :

Skoda Felicia start/rijd vrijwel probleemloos op benzine en heeft tevens het beruchte AG DGI systeem.....Als er tijdje op LPG mee is gereden volgt er LPG-storing..Bij kleine ritjes is er niks aan de hand..Pas bij hogere snelheden en langere afstanden volgt meestal een stroring..De auto blijft wel gewoon op LPG rijden..De LPG-specialist kon in eerste instantie niks vinden..Injector is gecheckt en functioneerde...Suggesties ?

fryske

Geplaatst door fryske (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Felicia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Jos van Dartel (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat is de storing en komt de storing ook voor in het benzinesysteem?

fryske (0), 14 jaar geleden

ALs ik met hoge snelheden/lange afstanden rij op benzine merk ik niks bijzonders aan de auto. 'De auto is net voor grote beurt geweest en ga er vanuit dat het motormanagement gecontroleerd is en het benzinesysteem goed werkt..
Als ik op LPG rij dan begint (pas na tijdje gereden te hebben en met name bij hoge snelheden) het rode lampje van LPG systeem te knipperen. (hetzelfde lampje op de schakelaar die gaat knipperen als je de auto start ).Zover ik weet is er dan iets niet goed met LPG. Dit lampje blijft knipperen..Schakel ik over op benzine en dan weer op LPG dan verdwijnt de storing soms, maar soms ook niet..
Gisteren heb ik even stukje hard gereden op de autobaan..En bij hoge snelheden stotterde de auto wel eventjes bij flink vol gas...Hierna volgde snel weer foutmelding (rode lampje dan knippert).

Jos van Dartel (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het goed is ligt er een foutmelding opgeslagen in het geheugen van de gascomputer. Je zal een gasspecialist moeten bezoeken die software heeft om het DGI-systeem te kunnen uitlezen.

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

Sluit ik me bij aan. Auto moet gebracht worden naar een gasspecialist. Als ik zo je verhaal leest lijkt het erop dat te weinig gas krijgt, dus de verdamper kan een oorzaker zijn.

fryske (0), 14 jaar geleden

Dan ga ik toch maar weer terug naar de gasspecialist ..

fryske (0), 14 jaar geleden

Ik ben vandaag bij gasmonteur en bij mijn gewone garage geweest : en heb afgesproken om nu tijdelijk op benzine te rijden om alle benzinestoringen uit te sluiten..Deze gegevens worden volgende week uitgelezen. Dit omdat een gasmonteur vermoedde dat lambdasonde mogelijk kapot is..Mocht dat niet het geval zijn ga ik naar lpg-garage om de boel maar eens te laten uitlezen..Deze keer maar bij andere lpg-garage omdat bij mijn eerste garage ze in eerste instantie niks konden vinden..Ga er vanuit dat het toch te repareren valt zonder dat direct wordt geopperd dat het systeem verwijderd c.q vervangen moet worden voor een nieuwe..

Het moge wel duidelijk zijn dat ik een leek ben op gebied van auto's..Maar wat voor onderhoud heeft op LPG nodig ? Ik lees her en der verhalen over injectorcleaners in benzine, LPGtfilters...Wat zijn belangrijke aandachtspunten waar ik op moet letten?

fryske (0), 14 jaar geleden

Ik heb contact opgenomen met gasspecialist maar die beginnen meteen over inbouwen nieuw lpg-systeem. Zijn er nog garage/monteurs waar ze wel kijken naar wat er nog gemaakt kan worden ?
Als er nog suggesties zijn voor garage's waar ze dit wel doen : Graag !

hakeemolajuwon (0) PRO, 14 jaar geleden

Kun je een beschrijving geven, of zelfs een foto van de gasschakelaar?

fryske (0), 14 jaar geleden

Topic kan gesloten worden..Na lang wikken en wegen heb ik het DGI systeem eruit laten halen voor ander systeem..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Felicia of stel zelf een nieuwe vraag.