Skoda Octavia: auto trilt en lampje uitlaatgascontrolesysteem brandt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 fsi

Beste mensen,

Gisteren mijn nieuwe 2-de hands Octavia 2.0 fsi opgehaald. Heeft 68000 km gelopen. Op zaterdag 10 kilometer naar huis gereden zonder problemen. Zondagochtend wilde ik naar de sauna in Lelystad rijden. Bij het starten voelde ik nog niets mis. Bij het wegrijden voelde het alsof ik in een oude diesel reed. Auto trilde, motor maakte zelfs voor een mij onbekende auto een onvertrouwd geluid. Ben stil gaan staan, motor uitgezet even gewacht en weer aangezet. Probleem bleef. Ik vertrouwde het niet. Ben weer naar huis gegaan. Alles bijelkaar misschien 100 meter gereden. Lampje Uitlaatgascontrolesysteem ging branden.

Help!!!

robert de boer

Geplaatst door robert de boer (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit lijkt er op dat een van de bobine's kapot is,niet meer mee rijden anders gaat de katalysator ook stuk.

Hans

robert de boer (0), 15 jaar geleden

Hallo Hans,

Bedankt voor je antwoord. Toen de ANWB de computer aansloot, bleek het inderdaad een van de bobine's te zijn. Ze hebben er meteen een nieuwe in gedaan. Dit scheelde al behoorlijk. Toch voel ik nog weerstand of inhouden van vermogen. Kan dit komen doordat er niet een originele bobine in geplaatst is? De bobine die er in geplaatst is, is wel geschikt voor VW/Audi.

Groet van Robert

steef11065 (0), 15 jaar geleden

zou inderdaad een orginele plaatsen.
denk dat je probleem dan helemaal over is

Suc6

robert de boer (0), 15 jaar geleden

Ik heb na het uitvallen van nog een bobine alle bobine's laten vervangen. Holdinga Almere heeft contact opgenomen met de importeur en we delen de kosten. Sindsdien 4000 km afgelegd o.a. door heen en weer naar Oostenrijk zonder problemen.

Allen bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.