Skoda Octavia 1999: Centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 74 KW AKL

Probleem met de centrale deurvergrendeling van de combi op de achterklep wilt wel alles openen met dit slot, maar niet alles vergrendelen. Via de gewone portieren doet deze het wel opent en sluit ook alles incl. achterklep.
De centrale deurvergrendeling heeft geen afstandsbediening.

nisuthai

Geplaatst door nisuthai (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Uit me hoofd zeg ik dat de info over één draad gaat betreft je achterslot. Gaat namelijk met een weerstand waarde. Deze waarde weet ik niet uit me hoofd. Maar openen doet ie wel zo te lezen. Dus je hebt geen draadbreuk. Dus of de comfortmodule werkt niet goed, verwerkt de inkomende dat niet. Lijkt me sterk trouwens. Of het slot doet niet ze werk en daar geloof ik meer in.

nisuthai (0), 15 jaar geleden

Het comfortmodule is dat het wittekastje wat in de achterklep zit?

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=nisuthai]Het comfortmodule is dat het wittekastje wat in de achterklep zit?[/quote]
Nee, denk dat je het elektromotortje bedoelt. De comfortmodule zit linksvoor achter je lichtschakelaar.

nisuthai (0), 15 jaar geleden

Gezien je opmerking van het eerste antwoord is denk het beste om eerst dat elektromotortje te vernieuwen, zodat hier van dit punt de storing is uit te sluiten. Daarna kan ik altijd nog het module vernieuwen.

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

In mijn eerste reactie had ik het over het slot zelf en niet over het elektromotortje. Ik weet niet precies hoe het zit. Heb er namelijk nog nooit problemen mee gehad, maar de motor is het niet.

nisuthai (0), 15 jaar geleden

Ik heb de binnenpaneel er af gehaald en gekeken en gezien dat het slot verder goed functioneert als de centrale vergrendeling is afgekoppeld dan is de achterklep gaat dan wel open en op slot. Zodra de centrale vergrendeling weer bevestigd is ontsluit deze wel maar sluit de centrale vergrendeling niet. de plunjer gaat wel heen en weer in het elektromotortje, maar reageert niet om af te sluiten, je hoort hem ook niet klikken, alleen naar de open stand hoor je deze wel.

datadreamer (0) PRO, 15 jaar geleden

nisuthai,

ik dnek dat de microschakelaar in het slot van je achterklep kapot is. Dit zo je kunnen uitlezen door naar de dealer te gaan en de meetwaarde na te kijken. maar 95% dat als je het slot vervangt...dus niet de motor, je van het probleem af bent. Deze microschakelaars gaan wel vaker kapot...ook bij de voordeuren.

mvg roy

nisuthai (0), 15 jaar geleden

Ben vandaag bij VW dealer geweest voor deze microschakelaar, maar deze vertelde na het nazien in de computer bij skoda dat het hele slot vernieuwd moet worden, dat volgens hem de microschakelaar niet los leverbaar is klopt dat?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=nisuthai]Ben vandaag bij VW dealer geweest het hele slot vernieuwd moet worden, dat volgens hem de microschakelaar niet los leverbaar is klopt dat?[/quote]
Klopt helemaal...

Gr. paul

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Zit er geen draadbreuk bij het klep-scharnier?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.