Skoda Octavia: elektrische ramen

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Mijn Octavia heeft 4 elektrische ramen,ongeveer een jaar geleden heb ik rechtsvoor de raammekaniek moeten laten vervangen daar deze stuk was.
Nu heb ik ondertussen met al mijn overige ramen ook problemen,1 raam is gewoon naar beneden gevallen en de overige 2 kraken van gewelste als ik deze bedien,ik durf deze dan ook niet meer te gebruiken.
Ben ik de enige die dit probleem heeft of zou dit aan fabricagefouten kunnen liggen daar ze het alle 4 hebben ?

tornado11659

Geplaatst door tornado11659 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bart861 (0), 19 jaar geleden

Mike,

Het probleem is bij mij ook al 5 keer voorgekomen. Het lijkt dus op een fabricagefout. Als er nog meer mensen reageren kunnen we misschien actie ondernemen richting Skoda.

Het probleem is dat de ramen uit de geleiders lopen. De motor is doorgaans in orde. Het repareren van de motor is een standaardoplossing van de garage die vaak dus niet nodig is. Bij het vervangen van de motor gaat het raam eruit. Dit wordt later teruggeplaatst en dan is het probleem opgelost. Waarschijnlijk niet door het vervangen van de motor maar door het herplaatsen van het raam. Bij de laatste keer ontdekte mijn monteur ook dat de bedrading niet goed is aangesloten. In dit geval bleek de + draad niet helemaal OK. Ook hier was de eerste diagnose: motor kapot.

Succes met je probleem en ik blijf de reacties volgen

Bart

jeepie5248 (0), 19 jaar geleden

het ramen probleem is een algemeen gekend probleem opgepast niet alleen bij skoda maar bij diverse vag modellen
ook centrale vergrendeling alles moet goedkoop vroeger veel degelijjkere kwaliteit ik zit inde sector en spreek uit 20 jaar ervaring zie diverse andere forums iedereen dezelfde klacten over vw produkten, maar weinig reacties van het fabriek ze voelen zich daar op een troon ook in hun przijenpolitiek alhoewel je met skoda iets beter zit

tornado11659 (0), 19 jaar geleden

Hallo Bart en Jean Pierre,

Allereerst bedankt voor jullie reactie want dit opent nieuwe perspectieven,ik ga me nu dan ook inzetten om dit probleem opgelost te krijgen.

Nogmaals bedankt en ik houd jullie op de hoogte

PS als je nog mensen moest kennen met deze problemen laat ze
dan aub reageren op mijn bericht zodat ik met deze reacties
verder stappen kan ondernemen

Groetjes Mike

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.