Skoda Octavia: Lampje van de airbag blijft aan.

Bouwjaar: 2000

Binnenkort moet mijn Skoda Octavia gekeurd worden. Ik wordt echter bij de Skoda dealer altijd met giga hoge rekeningen geconfronteerd. Maar nu blijft het lamnpje van de airbag steeds aan, dit betekent dat er een storing in het electrische systeem zit. Ik ben bang dat men mij bij de dealer weer van alles wijsmaakt en weer voor hoge kosten kom, terwijl de auto alleen gekeurd hoeft te worden. Is hier iets aan te doen?

acculader

Geplaatst door acculader (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hey henk
laat dit even bij een dealer uitlezen meschien is het wel een kleine storing en kan verhope worden door de ouwe storing te wissen
maurice

acculader (0), 19 jaar geleden

Volgens iemand zitten er stekkertjes die buiten de airbags ook de gordelspanners in de gaten houden, die kunnen wel eens los gaan zitten. Ik heb onlangs nogal vaak de passagierstoel moeten verzetten, ik denk dat daarmee de storing is ontstaan. Maar die dealer rekent hardstikke veel, iedere keer als er uitgelezen en gereset moet worden. Die auto is steeds van alles mis mee. Ik heb hem nieuw gekocht, er zit al een nieuwe versnellingsbak ik, (na 40.000 km!) een nieuwe gasregelunit, (motor sloeg steeds af) alles bij elkaar al zo'n euro 4000 extra buiten de beurten.

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hey henk
probeer het eens bij een andere dealer
sommige wissen de stooring en laten je weer gaan zonder wat te betalen
suc 6 maurice

Manta6853 (0), 19 jaar geleden

Hallo Henk,
Een goed advies van Maurice! Opvolgen dus. Zelf rijdt ik Golf en heb eveneens dezelfde storing als jij gehad. Elke keer nadat ik op vakantie was geweest of in elk geval een maand na een beurt begon het lampje van de airbag weer te branden. Bij de dealer werd dit overigens iedere keer kostenloos hersteld ( 5 minuten werk!!) Het bleek iedere keer de airbag van de rechterstoel te betreffen. Toevallig bij een andere dealer kreeg ik het advies om om de stekker onder de stoel een tie-rap te doen. Sinds die tijd geen problemen meer. Dus wie weet werkt dit eveneens bij jou.
Succes ermee!

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

het verhaal van m. ray klopt
dit is wel vaker het probleem
weet niet of jou auto ook zij airbag heeft maar ga eens langs een andere dealer dats het eenige hoe je het kunt oplossen
maurice

maikel6834 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als ik het goed heb mag de airbag-lamp gewoon branden ten tijde van de keuring. De ABS-lamp niet. Ik kan me voorstellen dat je graag wilt dat de lamp uit is het het systeem optimaal werkt, maar voor de keuring mag de airbag-lamp gewoon branden.
vr.gr. Maikel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.