Skoda Octavia: Auto houdt na +/- 5 kwartier in

Bouwjaar: 2000

Ik heb laatst een octavia 1.9 TDI elegance gekocht, bij een officiele dealer. Ben er hartstikke blij mee. De volgende dag ben ik er mee naar Duitsland gegaan. Na een half uur (ik reed +/- 170km/h) viel de druk onder mijn gaspedaal weg. De auto ging ook langzamer lopen en kwam niet meer op snelheid. Ik ben bij een tankstation gestopt en een kwartier later ging ik weer rijden. Nu ging het weer lekker maar niet voor lang. Terug in Nederland ben ik gelijk naar de dealer gegaan en heb het probleem voorgelecht. Ze hebben er een nieuwe luchtschakelaar op gedaan en dit moest het probleem verhelpen. De week erop ging ik weer naar Duitsland en kreeg weer het zelfde probleem. Dus ik weer naar de dealer. Ze hebben er iets mee gedaan. Ik heb de monteur gesproken. Hij zei dat de slang van de motor naar de intercooler ergens niet goed vast zat. Deze was er iets van afgeschoten. Dus heeft hij het er beter opgezet en vast gemaakt. Schijnbaar klinkt de motor volgens hem nu beter en moet het probleem opgelost zijn.

Vandaag naar Keulen gereden. Na 5 kwartier +/- 170 km/h gereden te hebben begon het geouwehoer weer. Ik ben een parkeerplaats opgereden, en heb zo'n 5 minuten gewacht en ben toen weer verder gaan rijden. Toen was er weer niets aan de hand. Later op de dag ben ik weer terug naar holland gereden en precies na 5 kwartier begon het verhaal van voren af aan. Wederom even stil gestaan en weer was het probleem verholpen. Raar verhaal maar ik snap er niets van. Herkent iemand dit soort probleem?

Greetz
Murat

Murat8020

Geplaatst door Murat8020 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

typisch dit verhaal
ga eens naar een andere dealer en vertel dit verhaal eens
kijken wat die zeggen
desnoost laat ze er een keer een lange tijd mee rijden
du6 maurice

Murat8020 (0), 19 jaar geleden

Vorige week ben ik nogmaals bij de dealer geweest. Dit keer hebben ze van een andere auto de turbo eraf gehaald en dit bij de mijne erop gezet. Afgelopen weekend ben ik weer in Duitsland geweest en dit keer ging het goed. Ik hoop dat het ook goed blijft.
Bedankt voor de reacties.

Greetz Murat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.