Skoda Octavia: vloerbekleding rijderskant NAT!!

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Sinds enkele dagen ben ik erachter gekomen dat de vloerbekleding onder mijn automat (rijderskant) nogal nat is. Wat kan dit zijn??

gr.Dani

dkawa

Geplaatst door dkawa (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

Rene9571 (0), 19 jaar geleden

Hallo, waarschijnlijk is de kachelradiateur defect of er is lekkage lang een raam. gr. Rene

dkawa (0), 19 jaar geleden

Waar zit die kacherradiateur dan? onder de bekleding bij het voetenmatje??

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
weet je ook wat voor vocht het is? is het gewoon water of is het koelvloeistof? Koelvloeistof ruikt en is zoetig
Als je met goed licht zoekt, kun je mischien sporen zien lopen waardoor je tot een betere diagnose komt.
groeten michiel

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Onder een auto willen ook nog weleens rubber doppen zitten in de bodem.... misschien 1 weg??

Bij je voorraam zitten ook van die gootjes voor water... zitten die ook niet verstopt...

dkawa (0), 19 jaar geleden

Misschien is zijn het de doppen wel... Morgen maar eens naar een garage om eea te laten checken want dit is niet leuk meer..

dkawa (0), 19 jaar geleden

Ik heb gisteren de bladeren etc.. uit de wateropvangbak laten verwijderen.. hopelijk is het probleem hiermee opgelost....

ritchie (0), 19 jaar geleden

heb je kort geleden ruit schade had.
voor of zijruit schade!

dkawa (0), 19 jaar geleden

Nope, geen schade aan ruit gehad...

dkawa (0), 19 jaar geleden

Nog steeds nat......:-(

marea 2.4 td (0), 19 jaar geleden

kachelradiator. beslaan je ruiten ook meer dan normaal?

dkawa (0), 19 jaar geleden

Nee, kachelradiator is goed... ik snap er niets van...

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft de auto airco? Misschien is de waterafvoer van de verdamper verstopt?

tornado11659 (0), 19 jaar geleden

Hallo dkawa,

Sinds enige tijd heb ik ook last van dit probleem maar bij mij situeerd het zich aan de passagierskant,tot op heden heb ik de oorzaak ook nog niet gevonden.
Het is wel zo dat het telkens nat is als mijn wagen heeft buitengestaan in de regen.

Mike

dkawa (0), 19 jaar geleden

Ik weet het ook niet meer hoor, wordt er niet goed van....

dion234 (0) PRO, 19 jaar geleden

Onder de voorruit onder de motorkap zit een afdekplaat (zgn. paravan).Aan de rechterkant van de auto. Als deze niet goed gemonteerd is loopt het water via het interieurfilter zo het ventilatiesysteem in en het vetilatorhuis komt vol te staan. Het water druppelt dan zo naar binnen. Aan de onderkant van dat gedeelte van de paravan zit een plaat gelijmt dat onder de voorruit moet vallen. Dat randje waar de platen aan elkaar gelijmd zijn moet goed afsluiten zodat daar geen water door kan sijpelen. Let wel goed op dat je het goed terugmonteerd.
Controleer je interieurfilter maar eens, deze zal ook wel nat zijn, met als gevolg dat de doorstroming van de lucht in je ventilatie ook minder is.

dkawa (0), 19 jaar geleden

aha.. dat is een hele duidelijke uitleg van een mogelijk probleem.... kei bedankt alvast. Ik ga het morgen bij mn garage even precies vertellen zoals jij het omschrijft..

bobush (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk is het water dat via de voordeur in de wagen komt.
Bekleding van de deur afnemen en controleren of de folie achter de bekleding waterdicht is. Meestal aan de onderkant waar de clipsen voor de bekleding zitten.

mrmulba (0), 19 jaar geleden

Dions verhaal komt zeker voor ja! Echter was het in de vroege jaren van de Octavia ook vaak, dat het platsic frame waarin het pollenfilter zit, niet goed aansloot op de paravan. Deze zit met twee plastic moeren vast. Ook daar weer even met de kitspuit langswandelen...... Hetzelfde geldt voor de andere zijde bij de rijder (daar was het toch nat?) daar heb je op dezelfde plek een box die als kabeldoorvoer fungeert. Weet zeker dat de deksel goed dicht zit (clips) en ook het plastic frame lekvrij op de paravan zit....
En ja, altijd de paravan bladervrij maken, de afvoergaatjes zijn een beetje klein.

wietse11994 (0) PRO, 19 jaar geleden

wat wij doen met zulke auto's.
eerst even afvoer airco controleren.hij lekt aan pagagiers zijde dan halen we de stoel er uit bekleding om hoog droog maken nacht kachel er in en dan de volgende dag brandslang er op en met 2 man kijken.geen resultaat scherm eraf en meestal vind je het dan wel. met het raam even raam nat maken zeep erop doenen dan aan binnen zeide met lucht spuit kommen dan wel bellen op als hij lekt.
seat heeft ook problemen met lekkage toledo leon. deurpanelen.deze zitten ook in skoda

dkawa (0), 19 jaar geleden

Hallo allemaal,....

Ik heb mijn ruit net voor het nieuwjaar laten controleren bij Carglass en zij hadden het ook met perslucht en zeepsop gechecked en mijn ruit is gewoon OK.. Waarschijnlijk kwam het gewoon door een verstopte afvoer aan beide zijden van de wateropvangbak.. De vloer was een tijdje nat maar ik heb de bekleding gewoon losgemaakt en de afgelopen 2 maanden heb ik met kranten gewerkt om het allemaal droog te krijgen. Net nog gechecked (de dikste voering onder de vloerbekleding) en dat is nu weer droog.. gelukkig... Dus ik denk (HOOP) dat het nu weer helemaal droog blijft....

dkawa (0), 19 jaar geleden

Nou, weer een update dan maar :-(.. Het is nog steeds nat.. Het lijkt erop dat het t probleem is dat Dion beschrijft. Ik zal dan de paravan een keer lost moeten maken om het eens goed te bekijken. Het weer wordt nu toch steeds beter dus dit wordt een keer een weekendklusje..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.