Skoda Fabia: fabia op lpg slecht starten en haperen bij 2250 toeren (80km/uur

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4 55kw

Vanaf de eerste dag dat er een AG gasinstallatie is ingebouwd in mijn nieuw gekochte Fabia. Heeft ie problemen bij het starten bij buitentemeraturen onder de 5 graden/celcius. Pas na twee a drie startpogingen slaat de motor echt aan. De auto start altijd op benzine. Nu ben ik vorige week terug geweest naar het inbouwbedrijf. Deze heeft de zekering voor het op gas rijden eruit gehaald zodat ik deze week alleen maar op benzine kan rijden. En zelfs vandaag bij 2 graden geen startproblemen.

Het tweede probleem dat ik heb is dat de motor bij 2250 toeren (constante snelheid) en bij 2850 toeren (als je accelereert) af een toe een hapering maakt (gemiddeld om de kilometer). De schok die je dan in de auto voelt is te vergelijken met de schok die je soms voelt bij het omschakelen van benzine naar gas. Op benzine heeft de motor geen last van deze haperingen. Diverse parameters zijn al uitgelezen maar er worden geen foutcodes gemeld.

Heeft iemand een idee wat de oorzaken van deze storingen kunnen zijn?

Erwin2888

Geplaatst door Erwin2888 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tonzwart (0), 16 jaar geleden

Ja, dat weet ik. Ik heb zelf een Fabia Combi van 2005 op LPG en het eerste jaar na de inbouw van de G3 instrallatie had ik precies dezelfde problemen. Ik heb de wagen diverse keren teruggebracht naar het gasinbouwcentrum maar telkens onverrichter zake. Ze konden het probleem niet vinden ondanks diverse lange proefritten waarbij men zelf het stotteren ondervond. Uiteindelijk, na een jaar, kwamen ze er achter. De G3 computer werd onder garantie vervangen en het probleem is definitief opgelost. Inmiddels rijdt hij alweer 40000 km verder zonder één hapering. Slechte beurt van het gasinbouwstation, het eerswte waar men naar hoort te kijken is de computer/regelkast.

tonzwart (0), 14 jaar geleden

Inmiddel ruim 2 jaar verder doet zich hetzelfde probleem voor. Ik heb me weer gemeld bij het gasinbouwstation met de klacht en het vermoeden dat het weer de computer is. Tja, was het antwoord, de garantie is verlopen dat gaat € 538 kosten, als het idd de computer is....

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

je hebt ook nog iets van consumentenbescherming, je mag logischerwijs verwachten dat je gascomputer langer mee gaat dan 2 jaar. Het zou zo moeten zijn dat je een deel betaalt (want het is wsl een verbeterde gascomputer) en dat de garage het grootste deel van de kosten op zich neemt.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=tonzwart]de garantie is verlopen dat gaat € 538 kosten, als het idd de computer is....[/quote]
Met andere woorden....., problemen met computers komen vaker voor, ze weten de prijzen al uit het hoofd.

Gr. paul

Hans4040 (315) PRO, 14 jaar geleden

Topic is van Maart 2007, dus nu maar gesloten.

moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.