Skoda Felicia: Gas moeilijk doseerbaar.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds enige tijd heeft de Skoda een vreemd probleem n.l bij koude start de motor en slaat direct weer af, bij de daarop volgende pogingen het zelfde, maar blijft steeds langer door lopen.
Na dit ritueel gaat de motor versneld lopen om na enige tijd weer naar nullast terug te gaan en daarna weer versneld.
Als de motor word stil gezet, en na enkele seconden weer is gestart is dit probleem over, maar het is smorgens op deze manier wel een hele klus om de Skoda in beweging te krijgen, wat volgens mij toch anders moet kunnen, ofwel de sleutel omdraaien en weg rijden.
Als je eenmaal op volle snelheid bent en gas terug wil nemen, gaat dat weer abrupt d.w.z of gewoon door rijden zonder problemen of terug naar nullast daar tussen is volgens de Skoda geen mogelijkheid.
Wie kan mij voor dat ik alles onder de motorkap weg pluk wat niet nodig is misschien wat tip's aan de hand doen om deze problemen op te lossen, wat mij eventueel een hoop onnodig werk kan schelen.
Bijvoorbaat alvast bedankt.

E.T de Graaf

Geplaatst door E.T de Graaf (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Felicia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Gaat er ook eeen storingslampje branden?
Motor koud laten uitlezen en de signalen van de diverse sensoren kontroleren. Auto de avond van te voren brengen.

E.T de Graaf (0), 14 jaar geleden

Hartelijk dank voor de adviezen.
Het resultaat is echter negatief.
Er gaan geen lampjes branden.
Storing aan de temperatuur senzor werd bij het uitlezen ondekt en is vervangen, maar zonder resultaat.
Ook werd bij de startonderbreker een storing ondekt die waarschijnlijk te wijten was aan het gebruik van een verkeerde kontactsleutel.
Probleem gasdosering is hiermede wel opgelost, maar de starproblemen helaas niet.
Zijn er eventueel nog mogelijkheden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Felicia of stel zelf een nieuwe vraag.