Skoda Superb 2015: Gloeistift met druksensor

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Allereerst de beste wensen voor een ieder! Tis alweer een tijdje geleden dat ik hier was maar heb "het pad" terug gevonden 😎.

Mijn vraag betreft de gloeistift van de 3e cilinder van de 150 pk dieselmotor. Daar schijnt een druksensor in te zitten. De kostprijs is ook duurder dan die van de overige cilinders. Wat is het nut/de werking van deze sensor? Wat voor storing geeft het wanneer de sensor stuk is?

Santa

Geplaatst door Santa (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Superb? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

patrickmk3 (0) PRO, 2 jaar geleden

hoef je niet te vervangen deze gloeistift met sensor gaat praktisch nooit kapot.
alleen de andere 3 vervangen.

Santa (0), 2 jaar geleden

Ik heb de stift van cilinder 1 vervangen maar wat is dan het doel van die druksensor?

Santa (0), 2 jaar geleden

Niemand...?

patrickmk3 (0) PRO, 2 jaar geleden

Simpel gezegd zet de sensor druk om naar een elektrisch signaal. Dit signaal wordt doorgegeven aan de inspuitcomputer. Het meetbereik van de sensor is doorgaans 0 – 200 bar.
Met deze wetenschap kan de ECU beter bepalen of de verbrandingsdruk, en daarmee de temperatuur, binnen de toleranties valt. Bij een te hoge druk zal de stikstofoxiden waarde (NOx), in de uitlaatgassen, te hoog worden. En dat is weer slecht voor het milieu en onze gezondheid.

De computer kan mede met deze druksensor aanpassingen doen aan:
Turbodruk
EGR-werking
Ontstekingstijdstip

Santa (0), 2 jaar geleden

Kijk, duidelijk! Hartelijk dank voor de uitleg!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Superb of stel zelf een nieuwe vraag.