Skoda Fabia: herrie uit de versnellingsbak

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Bij 25000 km is er een behoorlijk geraas uit de versnellingsbak te horen. Volgens de dealer zou dit het lager van de prise as zijn. Ik vindt dit erg vroeg, maar de importeur nog de dealer zijn er van onder de indruk. Ofschoon de garantie al 1 jaar is vervallen heb ik toch het idee dat er een slecht product is verkocht gegeven de km stand had dit onderdeel nooit kapot mogen gaan. Is dit een normaal probleem of ben ik een ongelukkige pechvogel. Ik overweeg om verder geen Skoda meer te kopen, dit naar aanleiding van de reactie van de importeur en dealer (alleen 70% materiaal vergoed, 1 dag arbeid wordt niets van vergoed)

jaap de vries

Geplaatst door jaap de vries (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Klopt,het komt wel vaker voor dat het lager stuk gaat en het is inderdaad heel erg vroeg. Naar mijn idee is het een fabrieksfout (net zoals meerdere onderdelen van een vag product). Maar je hebt er nog coulance op zitten dus dat is wel weer mooi.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

En laat je idd niks aansmeren,is idd een coulance regeling op van toepassing.
Ik zou voor 20/80 gaan,80% voor de dealer,20%zelf betalen.
Tenminste,dat zou ik reeel vinden.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit is een geschil, dat idd op een consumentensite thuis hoort. Nog eens met de dealer praten en daarna indien u het er nog niet mee eens bent uw rechtsbijstandsverzekering aanspreken.

Wezztah (0), 13 jaar geleden

Ik heb net 't zelfde probleem. 36000km en kraakt gelijk een onwijs in twee versnelling. De dealer al driemaal opnieuw gecontacteerd en blijven me aan't lijntje houden. Skoda hoofdzetel dan maar gebeld, komt in mijn geval ook 70% tussen, maar over de werkuren is nog niets gezegd.

Graag had ik geweten welke stappen u ondernomen heeft of hoe 't verder verlopen is.

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

Volgens mij is jou, Wezztah, probleem anders dan die van jaap de vries.
Jij hebt last van een versleten synchromeshring. Dit is een bekend probleem. Tot een bepaalde productiedatum. Ik weet niet wat voor type Skoda je hebt en welk jaar. Dus dat de dealer je aan het lijntje houd is een beetje raar want ze weten wat het probleem is. De oplossing is inderdaad prijzig. Maar je kunt eerst wat anders proberen. Namelijk een ander type olie in de versnellingsbak doen. Dat weet de dealer ook. Ik zeg niet dat het opgelost is. Mijn ervaring is dat het even goed gaat en naar paar week weer het oude probleem. In dat geval moet de vers. bak uitelkaar en de synchromeshringen vervangen worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.